Görüş Bildir
Haberler
Bu Kişilik Testine Göre Dünya Tarihine Yön Veren Hangi İcatsın?

etiket Bu Kişilik Testine Göre Dünya Tarihine Yön Veren Hangi İcatsın?

İnsanoğlunun milyonlarca yıllık macerasına pek çok icat yön vermiş, tabiri caizse tarihi değiştirmiştir. Peki ya sen bunlardan bu icatlardan biri olsan hangisi olurdun hiç merak ettin mi?

Cevabın evetse, haydi teste!

1. İlk olarak bize cinsiyetini söyle bakalım!

2. Gestalt Psikolojisi;

Bu psikoloji kuramına göre yasam karmaşık bir olaydır ve yaşantımız; fiziksel, ruhsal vs. pek çok etkenin farklı kombinasyonlarindan oluşmuştur. Bu yüzden bir yaşamı incelerken bütün bu etkenlerin birbiriyle olan ilişkileri önemlidir. Aynı zamanda bu yaklaşıma göre; hiç bir parça olusturduğu bütünün özelliklerini taşımaz.

Peki sen bu psikoloji kavramına inanıyor musun?

3. Diyelim ki senin için çok zor olan bir konu hakkında arkadaşına bir itirafta bulunacaksın. Bunu ona anlatmak için hangi yöntemi tercih edersin?

4. Favori dersin hangisi ya da hangisiydi?

5. Sevgiline kalıcı ve oldukça anlamlı bir hediye vermek istiyorsun. Sence bunlardan hangisi ona en güzel hediye olurdu?

6. Bu seçeneklerden hangisi seni daha iyi anlatıyor ya da sana en yakın?

7. İnsanlar sık sık seninle dertleşir ya da bir şeyler için yardım isterler mi?

7. İnsanlar sık sık seninle dertleşir ya da bir şeyler için yardım isterler mi?

8. Son olarak; bu tarih öncesi çağlardan hangisinde yaşamak isterdin?

Cep Telefonu!

Cep Telefonu!

Sen fazlasıyla sosyal ve konuşmayı seven birisin. İnsanlarla iletişim halinde olamadığın bir hayat senin için kabus gibi. Dışarı çıkmayı, gezmeyi, sanatsal aktivitelerle uğraşmayı çok seviyorsun ve ne zaman, nerede olursan ol hep etrafınla bağlantı halinde kalmayı istiyorsun. Aynı zamanda sevdiklerine karşı fazla korumacı bir yapın var ve onlara ulaşmak isteyip de haber alamadığında fazlasıyla telaşa kapılıyorsun. Böyle sosyal, kıpır kıpır ve arkadaş canlısı biri olarak bir icat olsaydın kesinlikle cep telefonu olurdun.

Radyo!

Radyo!

Sen nostaljik birisin. Yalnızlığı ve gizemi seviyorsun ancak insanlarla konuşmaktan, iletişim halinde olmaktan da kaçınmıyorsun. İnsanoğlunun her şeyi konuşarak çözebileceğine inanan nadir kişilerdensin. Kendine özgü zevklerin ve değerlerin var. Dostlarını, aileni hatta çevrendeki herkesi fazlasıyla önemsiyor ve onların daima iyiliğini istiyorsun. Çevrende olup biten her şeye karşı duyarlı, gerektiğinde fazlasıyla sosyal olabilen ancak kendi kabuğunda yaşamayı tercih eden bir yapın var.

Yazı!

Yazı!

Duygusallığın kitabını yazabilecek birisin ancak bunu dışarıya göstermekten sonuna kadar kaçıyor, kendini ifade etmekte zorlanıyorsun. Konuşamadığın ya da yeterince anlaşılmadığını düşündüğün durumlarda ise en büyük sığınağın yazmak. Ruhun adeta kelimelerle bir bütün oluyor ve kağıda dökülüyor. Belki de bu yüzden dünyanı kitaplarla kurmuş, her fırsatta kendini onların kollarına bırakıyorsun. Gelişmiş bir empati yeteneğin var ve herkese karşı çok anlayışlısın. Bu yeteneğini daha çok kullanmalı ve kendini biraz daha insanlara açmalısın. Son olarak senden harika bir yazar olacağı kesin!

İnternet!

İnternet!

Sosyalliği seven kıpır kıpır bir insan daha! Senin bu hayatta en sevdiğin şey bir şeyleri araştırıp bulmak ve bu bilgilerini çevrendekilerle paylaşmak. Sendeki sosyallik sadece dışarı çıkmak, birileriyle eğlenmekle sınırlı değil sende çok başka bir şey var. İnsanların bir bakışta düşüncelerini anlıyor ve en ulaşılmaz iki insan arasında bile bir şekilde bağ kurabiliyorsun. Bu yüzden insanların bir organizasyon ya da plan yapmak istediklerinde başvurdukları ilk insan sensin. Aynı zamanda kendini sürekli yeni bilgilerle donatan fazlasıyla kültürlü birisin. Ne diyelim sana birazcık özendik!

Teleskop!

Teleskop!

Sen yalnızlığına fena halde düşkün son derece meraklı birisin. Boş zamanlarında sürekli bir şeyler araştırıp buluyor kendini daima geliştiriyorsun. Ancak insanlarla pek içli dışlı olmaktan, edindiğin bilgi birikimini paylaşman gerekse dahi hoşlanmıyorsun. Sana kitaplar, filmler ve çeşitli araç gereçlerle dolu bir oda verseler yıllarca sıkıldım diyerek o odadan çıkmak istemezsin. Özellikle sayısal alanlarda oldukça başarılı olduğunu söylememize bile gerek yok sanırım.

Pusula!

Pusula!

Sen bu hayattan ne istediği bilen ve ayakları yere son derece sağlam basan öz güvenli birisin. Hedeflerin belli ve bu uğurda elinden geleni yapıyor hayatını ona göre yönlendiriyorsun. Daha da güzeli ise çevrendeki bir çok kişi için bir yol göstericisin. Şöyle ki pek çok kişinin yardımına koşuyor, dertlerini dinliyor ve onların bu sorunların çözümler buluyorsun, sevdiğin herhangi bir kişi yanlış yaparsa da bunu söylemekten asla kaçınmıyorsun. Ne diyelim güzel insan herkesin çevresinde senin gibi bir yol göstericiye ihtiyacı var!