Görüş Bildir
Haberler
Bu Heykel Bostan'da Üniversiteyi Karıştırdı

Bu Heykel Bostan'da Üniversiteyi Karıştırdı

Batuhan
06.02.2014 - 13:13

Bu Heykel Sadece Kız Öğrencilerin Gittiği Bir Üniversiteyi Karıştırdı

Heykel traş Tony Matelli tarafından tasarlanan “Sleepwalker” uyurgezer adlı heykel sadece kız öğrencilerin gittiği Welleşley Üniveristesinin karıştırdı. Üniversitenin Davis Müzesi tarafından bir kaç gün önce üniveristenin kampüs girişine yerleştirilen heykele tepkiler bir anda buydu. Change.org sitesinde başlatılan bir kampanya ile heykelin tüyler ürpertisi olduğu, sadece kız öğrencilerin gittiği bir üniversitede kadınları tehdit eden bir görüntü oluşturduğu için kaldırılmasını istediler.

Sadece kız öğrencilerin gittiği Wellesey Üniversitesi öğrencileri sosyal medya üzerinden de heykeli tartışmaya başladı. Kimi öğrenciler Twitter mesajlarında “Kampüste pek çıplak erkek görmüyoruz. Gördüklerimiz de tüylerimizi ürpertiyor” dediler.

Müze ise başlatılan kapmanyaya cevaben sanatçının “Sleepwalker” çalışmasının müzedeki Tony Matelli sergisinin bir parçası olduğunu, eseri müzenin duvarlarının dışına taşımak istediklerini ve tam da böyle bir tartışma yaratacak cinsten bir eser olduğunu söyledi. Davis Müzesi öğrencilere gelip sergiyi görmelerini tavsiye etti.

Dipnot

Kaynak: http://www.dipnot.tv/bu-heykel-boston...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0