Görüş Bildir
Haberler
Bu Fotoğraflara Bakınca Ne Görüyorsunuz? Bir Hayvan mı Yoksa İnsan Yapımı Bir Nesne mi?

etiket Bu Fotoğraflara Bakınca Ne Görüyorsunuz? Bir Hayvan mı Yoksa İnsan Yapımı Bir Nesne mi?

Rinascita
22.12.2019 - 07:15

Kent adını verdiğimiz 21.yüzyıl ormanlarında yeteri kadar yaşadıysanız, bu fotoğraflara ilk bakışta insan yapımı bazı nesneleri görüyor olmanız normaldir.

Kaynak: https://www.sciencemag.org/news/2019/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacılar yapay ögelerin fotoğraflarını hayvan görüntüleriyle birleştirerek 20 gönüllüye ne gördüklerini sordular.

Araştırmacılar yapay ögelerin fotoğraflarını hayvan görüntüleriyle birleştirerek 20 gönüllüye ne gördüklerini sordular.

Şehirlerde yaşayan insanlar, büyük ölçüde insanlar tarafından üretilen nesnelerin ön planda, hayvanların ise arka planda kaldığını söylemişlerdi.

İnsan ürünü nesnelerinin insanların algısını nasıl etkilediğini bulmak için araştırmacılar yüzlerce hayvanın ve dizüstü bilgisayar, koltuk, anahtar veya bisiklet gibi bazı yapay nesnelerin fotoğraflarını topladılar.

Daha sonra hibrit görüntüler oluşturmak için fotoğrafları aynı oranda üst üste eklediler. Gönüllüler, bu görüntülerin bir ekranda sırasıyla belirmelerini  izlerken, her birini küçük bir hayvan, büyük bir hayvan, küçük bir insan yapımı nesne veya büyük bir insan yapımı nesne olarak sınıflandırdılar. Genel olarak, gönüllüler insan yapımı cisimlere karşı açık bir sapma eğilimindeydiler, özellikle de büyük olduklarında.

Bu ön yargı, insanların algılarının çevreleri tarafından değiştirilmesiyle ilişkili.

İnsanlar genellikle yeni bilgileri işlemek için geçmiş deneyimlerinden ilham alırlar. Klasik örnek, bir bahçe hortumunu bir yılana benzetmektir. Bu durumda, daha az sayıda “doğal” nesneye maruz kaldığımız sanayileşmiş ülkelerde yaşamak, dünyayı görme şeklimizi de bütünüyle değiştiriyor demektir.

Sizin bu fotoğraflara ilk baktığınızda gördüğünüz şey bir nesne mi yoksa bir hayvan mıydı? Eğer cevabınız hayvansa, belki de dünya adına sevinebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
238
97
76
38
37
35
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın