Görüş Bildir
Haberler
Bu da Oldu: 'Devlet Nerede?' Diyen Avukata Soruşturma

Bu da Oldu: 'Devlet Nerede?' Diyen Avukata Soruşturma

Kahramanmaraş'ta merkezli depremlerin ardından 'Herkesin sorduğu tek soru var şu anda: Devlet nerede?' diye tweet atan emekli savcı ve avukat Erol Taslak hakkında 'devleti aşağılama' suçundan soruşturma açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde kurtarma ekiplerinin geç kalması nedeniyle çok sayıda yurttaşın dile getirdiği 'devlet nerede?' tepkisi soruşturma konusu oldu. Hatay'da savcı olarak görev yapan Erol Taslak, emekli olunca Isparta'ya taşındı. Ailesi ve yakınları Hatay'da yaşayan Taslak, 6 Şubat'ta deprem haberini alınca Hatay'a gitti.

Yakınları depremde yıkılan Rönesans Rezistans'ta yaşayan Taslak, enkazın başında kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledi. Bekledikleri yardım gelmeyince Erol Taslak ve yakınları 10 kişiyi enkazdan kendi imkanlarıyla çıkardı. Taslak, bu duruma tepki gösterip 'Herkesin sorduğu tek soru var şu anda: Devlet nerede?' diye tweet atınca hakkında 'devleti aşağılama' suçundan soruşturma açıldı.

"Hesap soran değil hesap veren bir devlet yönetimi olmalı"

"Hesap soran değil hesap veren bir devlet yönetimi olmalı"

Depremde enkaza dönen Hatay'daki Rönesans Rezidans

Erol Taslak Odatv’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hatay tümüyle kötüydü, yiyecek içecek sıkıntısı yoktu ama kurtarma çalışmaları da yoktu. Organizasyon çok eksikti. Bunlardan yola çıkarak herkesin dilinde olan  ‘Devlet nerede?’ sorusunu sordum. Zaten Cumhurbaşkanımız da söyledi ‘Geç kaldık’ dedi.

Benim yeğenlerim hala enkaz altında, ben devlet kurumlarını aşağılamadım, hesap soran değil hesap veren bir devlet yönetimi olmalı. Biz de sorumuzu sorduk, bu bir feryattır, ‘Devlet nerede?’. Uğraştığımız şey çok komik. Cumhurbaşkanının başka bir konuşmasında da ‘İktidarımızda artık kimse devlet nerede? diye feryat etmeyecek’ dedi. Cumhurbaşkanının da ifade ettiği gibi bir feryattır kesinlikle aşağılama değildir. Bu paylaşımı yapan kişi bir sürü akrabasını kaybetti, yeğenleri hala enkaz altında, bir sürü kişiyi de enkaz altından çıkardı ve ödülü de bu oldu.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
16
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

İran'da da otokrasiye boyun eğmediğiniz zaman "Allah'a karşı savaş açmaktan" yargılanabiliyorsunuz.

yengegeldikmi

Yine Atatürk’ü mumla aradığımız zamanlar…

kyle-reese

Sormuş sadece,küfür yok hakaret yok..cevap verseydiniz soruya?