Görüş Bildir
Haberler
Brüksel Saldırısı Şüphelisi Serbest

Brüksel Saldırısı Şüphelisi Serbest

Belçika savcılığı, Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıların faillerinden üçüncüsü olduğu tahmin edilen Faycal Cheffou'yu delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakıldığını açıkladı. Güvenlik kamerası görüntülerindeki şahsın Cheffou olduğu kanıtlanamadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zavatem havalimanı’ndaki üçüncü şüpheli

Belçika Federal Savcılığı Cumartesi günü Faycal Cheffou hakkında 'terör örgütü üyeliği, terör cinayeti ve terör cinayeti girişiminde bulunmaktan' yakalama emri çıkartıldığını duyurmuştu. Savcılık şahsın gözaltında olup olmadığına dair bir açıklama yapmamış, Belçika medyası şahsın intihar saldırganlarının yanında görünen beyaz montlu siyah şapkalı kişi olduğunu yazmıştı. Medyada yer alan haberlerde şahsın gözaltında olduğu ileri sürülmüştü.

Savcılık Pazartesi günü yaptığı açıklamada “sürmekte olan soruşturmanın Faycal Cheffou'nun yakalanmasına işaret eden verileri desteklemediğini” ifade ederek Faycal Cheffou'nun serbest bırakıldığını duyurdu.

Faycal Cheffou

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir yetkili “soruşturma makamlarının Faycal Cheffou'nun şapkalı adam olmadığını tespit ettiklerini” belirtti.

Brüksel Zavatem havalimanı’nda saldırı düzenleyen canlı bombalar Najim Lakravi (24) ve İbrahim El Bakravi'nin (29) güvenlik kameraları tarafından çekilen görüntüleri kamuoyuna yansımıştı. İkilinin yanında, en sağda görünen beyaz montlu ve siyah şapkalı şüpheli taşıdığı bombanın patlamaması üzerine kayıplara karışmıştı. Brüksel'de Avrupa Birliği kurumlarının olduğu Maelbeek metro istasyonunda intihar saldırısı düzenleyen Halid El Bakravi ile saldırıdan hemen önce konuşan ve yanında büyük bir çanta taşıyan şüpheli de henüz bulunabilmiş değil. Belçika polisi iki şüpheliyi aramayı sürdürüyor.

Ölü sayısı 35'e yükseldi

Ölü sayısı 35'e yükseldi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Brüksel'deki intihar saldırılarında ölü sayısı 35'e yükseldi. Belçika Sağlık Bakanı Maggie De Block'un açıklamasına göre, 96 kişi de hastanelerde tedavi altında bulunuyor.

DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın