Görüş Bildir
Haberler
Bozdağ 'Yerli WhatsApp'ı Duyurdu: 'PttMessenger Yüzde Yüz Yerli ve Milli Bir Yazılım'

etiket Bozdağ 'Yerli WhatsApp'ı Duyurdu: 'PttMessenger Yüzde Yüz Yerli ve Milli Bir Yazılım'

Ulaş
05.02.2018 - 20:49 Son Güncelleme: 06.02.2018 - 09:52

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulundu. Afrin'deki harekât, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz konuşmanın öne çıkan başlıkları arasındaydı. Fakat sosyal medyada en çok konuşulan, Bozdağ'ın yerli ve WhatsApp benzeri uygulama geliştirildiği yönündeki açıklaması oldu. PttMessenger Bakanlar Kurulu öncesi görücüye çıktı. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT tarafından gerçekleştirilen bir haberleşme sistemi hakkında bilgi verdiğini aktaran Bozdağ, 'Yeni haberleşme sisteminin tanıtımı yapıldı, yüzde yüz yerli ve milli bir yazılımdır. Bu uygulamayı önce kamu kurumları kullanacaktır. Uygulamanın ilk testini Başbakan Yıldırım, Hatay'daki Zeytin Dalı Harekat Merkezi'ne bağlanarak bilgi almıştır.' dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın 'PttMessenger' hakkında yaptığı açıklama ardından, kurumun sitesinde bir tanıtım yayınlandı.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın 'PttMessenger' hakkında yaptığı açıklama ardından, kurumun sitesinde bir tanıtım yayınlandı.

PTT'nin internet sitesi üzerinden PttMessenger ile ilgili yapılan tanıtım şöyle:

'PttMessenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir.

Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PttMessenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PttMessenger, platform bağımsız çalışabilir yapısı ile etkin bir erişilebilirlik sağlamaktadır.

PttMessenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.'

Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu öncesinde PTT Messenger uygulaması ile canlı olarak Hatay'daki harekat merkezine bağland: 'Çözünürlüğü yüksek bir görüntü, güzel bir ürün'

Uygulama sosyal medyada konuşuluyor. Öne çıkan yorumları sizler için derledik 👇

Uygulama sosyal medyada konuşuluyor. Öne çıkan yorumları sizler için derledik 👇

Ayrıca bakınız 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
756
239
211
145
64
28
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın