Görüş Bildir
Haberler
Böyle Kültür Olmaz Olsun: Tarantula Kızartması'ndan Kaplan Penisi Çorbası'na Dünyanın En İğrenç Yemekleri

Böyle Kültür Olmaz Olsun: Tarantula Kızartması'ndan Kaplan Penisi Çorbası'na Dünyanın En İğrenç Yemekleri

04.06.2022 - 11:45

Her ülkenin, her toplumun ve hatta herkesin kendine özgü damak zevki bulunuyor. Bir yöreye ya da bir kültüre ait olan yemekler, sizin damak zevkinize hitap etmeyebilir. Bu durum son derece normal ancak bu yaklaşımı yıkacak öyle yemekler var ki... Sizin için hazırladığımız dünyanın en iğrenç yemekleri listesini gördüğünüzde 'Bu da yenir mi?' diye isyan edeceksiniz. Hatta bırakın yemeyi, yemeklerin içeriklerini öğrenmeniz dahi midenizin bulanmasına yetecek. İşte, damak zevklerinden bağımsız olan dünyanın en ilginç ve iğrenç yemekleri karşınızda!

1. İnek kanından kokteyl.

1. İnek kanından kokteyl.

İnek kanından kokteyl, aslında Etiyopya'nın yılbaşı kutlamalarına ait. Kabile içinden seçilen gençler, yılbaşı kutlamasındaki şişman adam yarışmasına katılıyor. Yarışmaya seçilen gençler, 6 ay boyunca inek kanı ve süt ile besleniyor. Genç yarışmacılar, bu şekilde çaba göstererek kilolarını iki katına çıkarmaya çalışıyor. 6 ayın sonunda en şişman seçilen genç, yarışmayı kazanıyor.

2. Kuş yuvası çorbası.

2. Kuş yuvası çorbası.

İlk bakışta oldukça masum bir izlenim bırakan kuş yuvası çorbası, içeriğiyle oldukça şaşırtıcı ve mide bulandırıcı. Bir kuş türünün salyasından yapılan kuş çorbası, insanların genç kalmasına ve daha uzun süre yaşamasına yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar, çorbanın gerçekten yararlı olduğunu kanıtlıyor. Yine de tüm bunlar için Asya kıtasında yaygın olan kuş çorbasını içmeye değer mi? Karar sizin...

3. Eşek arısı kurabiyesi.

3. Eşek arısı kurabiyesi.

Japonya mutfağına özgü yiyecek olan eşek arısı kurabiyesi, fazlasıyla sıra dışı yiyecekler arasında bulunuyor. Eşek arısı kurabiyesinin yapılabilmesi için ilk olarak eşek arılarının suda haşlanması gerekiyor. Haşlama işleminin ardından pirinç kurabiyesinin malzemeleri, eşek arılarına dahil ediliyor ve ortaya bu kurabiye çıkıyor. Fazlasıyla iğrenç ve acımasız şekilde yapılan kurabiye, eşek arılarından dolayı protein bakımından son derece zengin. Ne yazık ki bu protein değeri, Japonların eşek arılarını kurabiye yapma gerekçesi.

4. Akrep çorbası.

4. Akrep çorbası.

Çinliler yine şaşırtmıyor! Çin'in güneyine ait olan geleneksel akrep çorbasını yapabilmek için gerçek akrep kullanılıyor. Yani kaşığınızı çorbanın içine daldırdığınızda akreple karşılıyorsunuz. Çorbayı hazırlarken doğal olarak akrepler pişiriliyor. Pişirme işlemi esnasında akrebin zehri yok ediliyor. Her ne olursa olsun çorbanın içinde akreple karşılaşma fikri, epey mide bulandırıcı. Akrep çorbasının yanı sıra akrep kızartması da Çin'in sevilen sokak lezzetleri arasında yer alıyor.

5. Balut.

5. Balut.

Balut iğrenç olduğu kadar ilginç bir yemek türü. Döllenmiş ördek yumurtasıyla yapılan bu yiyeceği yapabilmek için ördek yavrusunun içinde bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor. Böylece hazır hâle gelen balut, servis ediliyor. Genel olarak 17 günlük yumurtaların tercih edildiği bu yemek türü Filipinler'e özgü.

6. Kan çorbası.

6. Kan çorbası.

Kan çorbası pratik yemek hazırlamak isteyenler için biçilmiş kaftan! Bu çorbanın hazırlanması son derece basit. Uygulamak isterseniz önce bir ördeğin kanını alıyorsunuz. Ardından ördeğin taşlığı ile kanını jöle hâline getiriyorsunuz. Çorbanın tam kıvama gelmesi için bir müddet buzdolabında bekletiyorsunuz. Yapmanız gereken bu kadar, çorbanız hazır! Çiğ çiğ içebilirsiniz. Kusma garantisi veren kan çorbası, Vietnam'a özgü bir yemek türü.

7. Kaplan penisi çorbası.

7. Kaplan penisi çorbası.

Sırada Tayvan'a özgü bir yemek var: kaplan penisi çorbası. Tahmin edeceğiniz gibi çorbanın içinde kaplan penisi yüzüyor. Kaplan penisi çorbasının iğrenç olması pahalı olmasına engel değil! Dünyanın en pahalı yemekleri arasında bulunan kaplan penisi çorbasının cinsel gücü arttırdığına inanılıyor.

8. Tarantula kızartması.

8. Tarantula kızartması.

Büyük ve tüylü bacakları bulunan tarantula, Kamboçya mutfağında kızartılıyor. Tuzlu sos ve sarımsak eşliğinde kızartılan tarantula, kırmızı biber ve acılı ekşili sos ile servis ediliyor. Tarantula kızartmasını yiyenler, enfes bir tada sahip olduğuna dair iddialı yorumda bulunuyor. Tarantulanın genelde üst gövdesi ve kolları yeniyor.

9. Kobra kalbi.

9. Kobra kalbi.

Vietnam'a gittiniz ve bir şeyler içmek için bardan içeriye girdiniz. Garson menüyü getirdi ve siz de menüye göz atarken kobra kalbi olduğunu gördünüz! Evet, yanlış okumadınız ve bu şaka değil. Vietnam'da küt küt atan kobra kalbi, viski shotlarının içinde yer alıyor. Olur da içmeye karar verirseniz size küçük bir önerimiz var: Kobra kalbini çiğnemeyin! Çünkü kobra kalbinde midenizi bozacak bir zehir bulunuyor. Kobra kalbinin cinsel gücü arttırdığına inanılıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
39
34
7
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

İğrenç bir içerik olmuş teşekkürler...midemiz berbat oldu.

Emel Boztaş

Çoğu Uzakdoğu, bunca iğrenç şeyi yiyeceklerine poh yesinler böylece kanalizasyon sorunu da çözülür