Görüş Bildir
Haberler
Bazıları Tütüne Özendiriyor Bazıları Kurşun İçeriyor: Bu Yasaklanmış Şekerleri Tüketmek Ölümünüze Yol Açabilir

Bazıları Tütüne Özendiriyor Bazıları Kurşun İçeriyor: Bu Yasaklanmış Şekerleri Tüketmek Ölümünüze Yol Açabilir

29.05.2022 - 07:28

Şekerleri herkes sever ancak bazen çok fazla yiyip içmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle tükettiğimiz şekerli yiyeceklerin sağlığımızı tehdit edebileceğini unutmamamız lazım çünkü bazı şekerlemeleri yemek, ölümle dahi sonuçlanabiliyor. 'Nasıl yani?' dediğinizi ta buradan duyar gibiyiz. İşte, yediğinizde sizi öldürebileceği için yasaklanmış şekerler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fun Dip

1. Fun Dip

İştah açıcı bir görünüme sahip olan Fun Dip, toz hâlinde satışa sunuluyordu. İçinde çubuk şeklinde bir şeker daha bulundurması tüketimini normal şekerlerden daha eğlenceli hâle getiriyordu ancak bu atıştırmalığın içeriğinin %90'ını şeker oluşturuyordu. Yani bu durum, bir paketinde 13 gram şeker bulunduğu anlamına geliyordu. Dolayısıyla renklendirici ve yapay tatlandırıcılarla hoş görünüme ve kokuya sahip olmasına rağmen bir paketi kan şekerinin alt üst olmasına yol açıyordu. Bu problemler ise Fun Dip'in yasaklanmasına neden oldu.

2. Nestle Magicballs

2. Nestle Magicballs

Rengarenk çizgi karakterler ve desenler ile süslenen Nestle Magicball; tüm çocukların, hatta yetişkinlerin bile dikkatini çekiyordu ancak masum görünmesine rağmen büyük tehlikelere yol açıyordu. Küre şeklindeki çikolatalı şekerlemenin içinde hediye olarak küçük oyuncaklar bulunuyordu. Bazı çocukların yanlışlıkla bu oyuncakları yutması ise Magicball'un yasaklanan şekerler listesine girmesine yol açtı.

3. Candy Corn

3. Candy Corn

Cadılar Bayramı temasıyla tüm dünyada popülerlik kazanan Candy Corn adlı mısır şekeri, yediden yetmişe herkesin tükettiği atıştırmalıklardan biriydi. Ancak markanın üretim masraflarını düşürmek ve kâr oranını yükseltmek için içeriğinde doğal bileşenler yerine kimyasal ve yapay bileşenler kullanması, sağlık açısından pek çok olumsuz etkiye neden oldu. Üstelik mısır şekerinin sert ve yapışkan yapıya sahip olması, bazı ağız ve diş hastalıklarına da yol açtı. Dolayısıyla Candy Corn da yasaklandı.

4. Sevgililer Günü Şekerleri

4. Sevgililer Günü Şekerleri

Yüksek satış elde etmek için pazarlama yöntemi olarak özel günleri seçen firmalar, Sevgililer Günü'nü de ihmal etmemiş. Sevgililer Günü Şekeri, kalp şeklindeki tasarımı ve üzerinde aşk sözleriyle son derece tatlı ve masum dursa da sizi yanıltmasın. İçeriğindeki yüksek orandaki şeker, renklendirici ve kimyasallarla kan şekerinde ani ve büyük değişimlere yol açan bu atıştırmalık; çocuklarda hiperaktiviteye de sebep oluyordu. Ta ki yasaklanana kadar...

5. 3 Musketeers

5. 3 Musketeers

Kendini 'çikolatanın tadını çıkarmanın daha hafif yolu' olarak tanıtan 3 Musketeers, iddia ettiğinin aksine içeriğinde çok ağır bileşenler taşıyordu. Bunlardan biri de palm yağıydı. Bir paketinde 5 gram Palm yağı ve yüksek miktarda şeker bulunan 3 Musketeers de herkesin uzak durması gereken atıştırmalıklardan biri olduğu için yasaklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Smarties

6. Smarties

Birçok okulda öğrenciler tarafından sevilerek tüketilen Smarties, içerisindeki bileşenlerin yanı sıra yanlış kullanım ve özendirmeden dolayı çok büyük tepki topladı ve yasaklandı. Amerika'da bazı okullarda yetişkinlerin kötü alışkanlıklarına özenen öğrencilerin, renkli hap görünümündeki şeker tabletlerini gizlice ezerek burunlarına çekmeye başlaması ciddi tedirginliklere neden olmuştu. Bu kullanım sebebiyle solunum sistemi hastalıklarına yol açması ise ürünün raflardan kaldırılmasıyla sonuçlandı.

7. LolliPipe

7. LolliPipe

Şeker üretmek için çıktıkları yolda kendilerini kaybederek maksadını aşan firmaların atıştırmalıklarından biri de LolliPipe'tı. Tasarımıyla gerçek bir pipodan farksız görünen bu şeker, Amerika'da satışa sunulmasının ardından çocukların yerine daha çok yetişkinlerin dikkatini çekmişti. Tütün ürünleri kullanımını teşvik eden şekeri bazılarının işi iyice abartarak yasa dışı maddeleri kullanmak için satın almasının ardından şeker piyasadan kaldırılmıştı.

8. Lucas Meksika Şekerleri

8. Lucas Meksika Şekerleri

Lucas Meksika Şekerleri, piyasaya baharatlık şeklindeki bir tasarımla çıkan ve içinde toz hâlinde renkli ve aromalı şekerler bulunduran bir ürün. Bu şekerlerin incelenmesi sonucunda içinde yüksek oranda kurşun bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yüksek tansiyon ve böbrek hasarı gibi ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilen bu şeker, çocuklarda sinir sisteminde bozulmalara ve ölümcül hastalıklara yol açmıştı. Lucas Meksika Şekerleri, yasalarda bulunan bazı boşluklardan dolayı bir müddet raflardan indirilemese de sonrasında bu zararlı ürünün yasaklanması kaçınılmaz olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
7
4
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın