Görüş Bildir
Haberler
Binlerce Boytaş İşçisi Eylemde

Binlerce Boytaş İşçisi Eylemde

Onedio Medya
05.02.2015 - 13:23 Son Güncelleme: 05.02.2015 - 23:21

Evrensel

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri’de kurulu bulunan ve Türkiye’nin en büyük mobilya fabrikalarından olan Boydak Holding'e bağlı 5 fabrikada çalışan işçiler düşük ücrete ve 3 yıllık sözleşme dayatmasına isyan etti. Birkaç fabrikada başlayan iş bırakma eylemi holdingin diğer fabrikalarına da sıçrarken, işçiler taleplerini görmezden gelen sendikaları Öz Ağaç-İş’e de tepki gösterdi.

Boytaş 1, 2, 3, 4, 5 fabrikalarında çalışan 2 bin işçi, örgütlü oldukları Öz Ağaç-İş Sendikası’nın sözleşme dönemi olmasına rağmen taleplerinin dinlenmemesi üzerine bu sabah iş bıraktı. 

Evrensel'in haberine göre işçiler fabrikalardan yürüyüşe geçerek Boytaş 1’de bir araya geldi. Boytaş 5 İşletme Müdürü Mustafa Karamemiş’in işçilerin önüne geçerek “Arkadaşlar taleplerinizi dinlemeye hazırız, işinize dönün” çağrısı da işçileri durduramadı. Bir aydır sendika yöneticilerine taleplerini ilettiklerini ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını söyleyen işçiler, “Satılık sendika istemiyoruz” sloganıyla tepkilerini dile getirdi.

@okarcioglu1

Öğle saatlerinde Boytaş 1’in önüne gelen işçiler buradan hep birlikte yine Boydak Holding'e bağlı Merkez Çelik Fabrikasına yürüdü. “Merkez Çelik dışarı” sloganı üzerine içeride çalışan 2 bin işçinin yarısı dışarı çıktı.

SÖZLEŞME 3 YIL DEĞİL 2 YIL OLSUN

SÖZLEŞME 3 YIL DEĞİL 2 YIL OLSUN

Evrensel

Burada bekleyiş sürerken katılım giderek arttı. Bellona işçilerinin de katılımıyla sayıları 3 bini geçen işçilerin yanına bir süre sonra Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak ile Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak geldi. İşçiler, Memduh ve Şükrü Boydak’a taleplerini şu şekilde sıraladı: “2009’dan bu yana yapılmayan zamların telefi edilmesi için ücretlere yüzde 30 zam yapılsın. Sözleşme süresi 3 yıl değil 2 yıl olsun. İkramiyeler aylık ücretlerle değil 4 ikramiye olarak verilsin. 3 ikramiye verilen işçilerin ikramiyesi 4’e çıkarılsın. Zorla mesaiye kalma uygulaması sona ersin. Fazla mesaiye sadece isteyen işçiler kalsın. Sendikayla devam eden görüşmeler gizli kapılar ardında değil işçilere açık şekilde yapılsın.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yüzde 30 Zammı Veririz Ama Fabrikalar Batar'

'Yüzde 30 Zammı Veririz Ama Fabrikalar Batar'

Boydak Holding CEO’'su Memduh Boydak, holding binası önünde toplanan işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Memduh Boydak, fabrikalarda örgütlü sendika ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin biraz anlayış ve sabır göstermeleri gerektiğini söyledi. Boydak, 'Sizin adınıza bizimle görüşen sendika yüzde 30 talep ediyor, biz ise yüzde 10 verdik, ancak görüşmeler devam ediyor' dedi.

Boydak, 'Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün' diye konuştu.

Bu arada, polis holding binası önünde ve etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Boydak Holding önünde toplanan işçiler, öğle tatilinden sonra iş başı yapan bazı işçilere tepki göstererek, holding binası önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin eylemi sürüyor.

Kaynak: Evrensel ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0