Görüş Bildir
Haberler
Böhmermann'ın Şiirine Kısmi Yasaklama Kararı

Böhmermann'ın Şiirine Kısmi Yasaklama Kararı

Deniz Gök
17.05.2016 - 20:42 Son Güncelleme: 18.05.2016 - 11:28

Hamburg Eyalet Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı başvuru üzerine komedyen Jan Böhmermann'ın okuduğu şiirin bazı bölümleri hakkında ihtiyati tedbir kararı aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deutsche Welle'in Spiegel Online'dan aktardığına göre mahkemenin tedbir kararının, şiirin büyük kısmıyla, özellikle de cinsel içerikli bölümleriyle ilgili olduğu kaydedildi.

Jan Böhmermann Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiirini mart sonunda Alman 2. Televizyon kanalı ZDF'de yayınlanan 'Neo Magazin Royale' programında okumuştu. 

Mahkeme kararında Böhmermann'ın söz konusu şiirin Erdoğan'a hakaret içeren, onur kırıcı dizelerini tekrarlayamayacağına hükmetti.

Böhmermann'ın avukatından eleştiri

Böhmermann'ın avukatı Christian Schertz, mahkemenin aldığı kararı eleştirdi. 

Schertz 'Mahkeme Erdoğan'a yönelik bazı ifadelerin Türkiye'de basın özgürlüğünü ilgilendirdiğini belirterek kabul edilebilir olduğu tespitini yaptığı için, kararı usül açısından yanlış buluyoruz' dedi. 

Mahkemenin doğru biçimde şiirin sanat ve hiciv olduğundan yola çıktığını söyleyen Schertz, ancak buna rağmen Hamburg Eyalet Mahkemesi'nin belirli ifadeleri 'aşağılayıcı' bularak seçip yasaklamasının bir hata olduğunu ifade etti. Avukat Christian Schertz şiirin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini savundu.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
73
15
11
11
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cako Bey

Buna komedyen,hiciv ustası, mizahçı filan diyenler tedavi altına alınmalıdır..Şiir miir değil resmen kepazelik iğrençlik şerefsizliktir..Makamdakini sevmiyor... Devamını Gör

nebusimdi

Türkiye Cumhurbaşkanı keçiyle .....yor derse bir adam, kusura bakmayın da buna ne şiir, ne eleştiri ne de başka bir şey denmez. Bu resmen iğrençliktir. Hiç b... Devamını Gör

dürüst

normal bir vatandaş bu gibi kelimeleri söylese o vatandaşa neden böyle dedin neden hakaret ettin derlerdi ama siyasetçiye gelince bu ifade özgürlüğü oluyor b... Devamını Gör