Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçili Öğrenciler: '4 Arkadaşımız Gözaltına Alındı, Birinden Haber Alamıyoruz'

Boğaziçili Öğrenciler: '4 Arkadaşımız Gözaltına Alındı, Birinden Haber Alamıyoruz'

Dört öğrencinin gözaltına alındığını bildiren Boğaziçili öğrenciler, “Arkadaşlarımızdan haber alana kadar oturma eylemi yapılacak” açıklamasını yaptı.

Öğrenciler dün rektörlük binası önünde Naci İnci’yi protesto etmişti.

Erdoğan ise Boğaziçili öğrenciler için, “Böyle öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Protestolar hakkında açıklama yapan öğrenciler oturma eylemlerinin devam edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandılar:

Protestolar hakkında açıklama yapan öğrenciler oturma eylemlerinin devam edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandılar:

“Bugün yine Boğaziçililer olarak emniyete çağırılma, gözaltı, polis işkencesi ve ablukasıyla karşı karşıyayız. Okulumuzda varlığı bile hukuksuz kimselerin, araçlarıyla bizleri ezmesine izin vermediğimiz için. Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, herkesi gözaltına alsın, Türkiyedeki insanlar olarak bıktık, sessiz kalamayacağız.

Bugün, saatlerdir okulumuzun kapısına kurulan çevik kuvvet duvarıyla karşı karşıyayız. Bir arkadaşımız okulumuzun yakınından gözaltına alındı, sebebi Erdoğanın izlediği bir videoda yer almasıydı. Okulumuza yeni gelen öğrencilere açılan oryantasyon programı gününde kapıya dizilen polisler, arkadaşlarımızı tutuklamak için bekliyorlar. Biz de yine arkadaşlarımızın isimlerini internetten takip ediyoruz, onlar iyi mi diye arıyoruz. Boğaziçi üniversitelikten bir süredir çıkmıştı ama faşist polis devletleri her yerde faşist.

Ama biz haklarımızı savunuyoruz, savunacağız. Biz öğrenciyiz, burası bizim okulumuz, burası bizim toprağımız, biz halkız. Istedigimiz cok basit, sesimizi duyun, arkadaslarimizi serbest birakin. Kayyumlar gidecek biz kalacagiz!”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
13
4
4
3
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yok ismim

Şerefsiz orospu çocukları. Millet o üniversiteye nasıl hazırlanıyor, nasıl kazanıyor ne şartlar altında gidiyor bilmezsiniz siz! Damağa yapışan kaşar karakte... Devamını Gör

U3erkerA

Arkadaşlarınız size niye haber versin? Ailelerine haber verilir. Orası sizin toprağınız değil, hepimizin toprağı, ezdiğiniz araba devletin yani hepimizin ar... Devamını Gör