Görüş Bildir
Haberler
Blog Yazarının Katillerine İdam Cezası

Blog Yazarının Katillerine İdam Cezası

Bangladeş'te seküler bir blog yazarını öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan iki kişi idam cezasına çarptırıldı. Ülkede 2015 yılında altı blog yazarı ve bir yayıncı cinayetlere kurban gitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bangladeş'te İslam'a yönelik eleştirileriyle tanınan Ahmet Racib Haydar'ı 2013 yılının Şubat ayında öldürmekten yargılanan yedi sanıktan ikisi idam cezasına çarptırılırken, beş sanık cinayete yardım ve yataklık suçundan hapis cezası aldı. İdam cezasına çarptırılan iki üniversite öğrencisinden birinin halen firarda olduğu, cezasının gıyabında verildiği belirtildi.

Dinen sakıncalı 'olmadığını' belirtmişlerdi

Dinen sakıncalı 'olmadığını' belirtmişlerdi

Savcı Mahbubur Rahman, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, öğrencileri cinayete teşvik ettiği gerekçesiyle Yaşim Uddin Rahmani adlı hatibin beş yıl hapisle cezalandırıldığını söyledi. Rahmani'nin sanıklara İslam'ı eleştiren ateist blog yazarlarının öldürülmesinin dini açıdan sakıncası olmadığını söylediği belirtiliyor.

Cesetler satırla doğranmıştı

Cesetler satırla doğranmıştı

Bangladeş emniyeti cinayetin ardında radikal İslamcı yasaklı Ansarullah Bangla grubunun bulunduğunu belirtiyor. Haydar'ın öldürülmesinden sonra da beş blog yazarı ve bir yayıncı cinayetlere kurban gitti. Haydar ve diğer kurbanlara ait cesetler satırla doğranmış olarak bulunmuştu.

160 milyon nüfuslu Bangladeş'te halkın çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün raporuna göre Bangladeş, 180 ülkenin yer aldığı basın özgürlüğü endeksinde 146'ıncı sırada bulunuyor.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0