Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin'in Değerinin Artmasını Fırsata Dönüştürerek Servetine Servet Katan Milyarderler

etiket Bitcoin'in Değerinin Artmasını Fırsata Dönüştürerek Servetine Servet Katan Milyarderler

Onedio Content
01.04.2021 - 16:53 Son Güncelleme: 05.04.2021 - 12:28

Forbes kaynaklı listemizde Bitcoin'e yatırım yapıp parasını değerlendiren milyarderleri derledik.

Not: Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Matthew Roszak

10. Matthew Roszak
twitter.com

Net serveti: 1 milyar dolar

Uzun süredir kripto parayla ilgilenen Roszak, 2012'de bir kripto portföyü oluşturmaya başlamadan önce risk sermayesinde ve bir girişimci olarak çalışmıştır. Şu anda bankaların dijital varlıklarını güvenli bir şekilde depolamasına yardımcı olmak gibi projelere danışmanlık yapan ve bir Chicago blockchain teknolojisi şirketi olan Bloq'un kurucu ortağı ve başkanıdır.

9. Tim Draper

9. Tim Draper
www.instagram.com

Net serveti: 1.1 milyar dolar

Tim Draper, bir Silikon Vadisi yatırım hanedanı ve risk sermayesi şirketi plan Draper Fisher Jurvetson'un kurucu ortağıdır. Tesla ve Theranos gibi şirketlere yüzlerce VC yatırımı yapmıştır. 2014 yılında 18.7 milyon dolara 29.656 Bitcoin satın almıştır ve şu an bu Bitcoinler 1.1 milyar dolar değerindedir.

8. Jed McCaleb

8. Jed McCaleb
www.instagram.com

Net serveti: 1.4 milyar dolar

Mc-Caleb üç kripto şirketinin kurulmasına yardımcı olmuştur. 2010 yılında  bir yıl sonra sattığı ilk büyük Bitcoin borsası olan Mt. Gox'u kurmuştur. 2012'de Ripple'ın kurucu ortağı olmuştur, ancak kısa süre sonra diğerleriyle anlaşamadığı için bu işi bırakmıştır. 2014 yılında ülkeler arası ödemeleri hızlandırmayı hedefleyen 4.8 milyar dolarlık Ripple'ın rakibi olan Stellar'ı kurmuştur. McCaleb’in servetinin büyük kısmı, Ripple kurucusu olarak aldığı orijinal 9 milyar XRP'den kalan hala elinde tuttuğu tahmini 3.4 milyar XRP'den gelmektedir.

7. Barry Silbert

7. Barry Silbert
www.instagram.com

Net serveti: 1.5 milyar dolar

Silbert, 2015 yılında başlangıç hisse senedi alım satım platformu Second-Market'i Nasdaq'a sattıktan sonra beş şirketten oluşan bir holding olan Digital Currency Grup'u kurmuştur. En büyük gelir kaynağı, 28 milyar dolarlık Bitcoin, Ether ve diğer varlıkları denetleyen dijital varlık yöneticisi Grayscale'dir. Grayscale, Bitcoin destekli menkul kıymetleri kurumsal ve bireysel yatırımcılara satmak için yasal izin alan ilk şirket olmuştur. Bu, şu anda şirkete yıllık olarak tahmini 590 milyon dolar gelir sağlamaktadır.

6. Tyler ve Cameron Winklevoss

6. Tyler ve Cameron Winklevoss
twitter.com

Net serveti: 1.6 milyar dolar

Olimpiyat kürekçileri olan ikizler en çok Mark Zuckerberg'i kendilerine ait olan sosyal ağ fikrini çalmakla suçlamalarıyla tanınmaktadırlar. Bitcoin stoklamaya başlamak için 2012'de Facebook CEO'suyla yaptıkları anlaşmadan aldıkları 65 milyon doların bir kısmını kullanmışlardır. Diğer dijital varlıklara ek olarak hala tahmini 70.000 Bitcoin'e sahiptirler. 2014 yılında, kripto borsası Gemini'yi kurmuşlardır. Şirket, bugünlerde günde yaklaşık 200 milyon dolar değerinde işlem yapmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Changpeng Zhao (“CZ”)

5. Changpeng Zhao (“CZ”)
www.instagram.com

Net serveti: 1.9 milyar dolar

Eski yazılım geliştiricisi  Zhao, 2014 yılında Şangay'daki evini Bitcoin almak için satmıştır. Binance'i 2017 yazında kurmuştur ve şirket bir yıldan kısa bir süre içinde kripto ticareti yapmak için en popüler yer haline gelmiştir. O zamandan beri bir risk sermayesi fonu, bir Bitcoin madenciliği operasyonu ve  kripto paranızı Avrupa'da harcamanıza izin veren bir banka kartı gibi birçok farklı iş kurmuştur.

4. Michael Saylor

4. Michael Saylor
www.instagram.com

Net serveti: 2 milyar dolar

Yazılım firması MicroStrategy'nin CEO'su olan Saylor, oldukça başarılı olmuştur ancak sonrasında hisseleri düşmüştür. Aralık 2020'de MicroStrategy, nakit parasını kullandığını ve 70.784 Bitcoin'i 1.1 milyar dolara satın almak için 650 milyon dolar borç aldığını açıklamıştır. Bu Bitcoinler şimdi  2.5 milyar dolar değerindedir. Bu satın alım şirketin hisselerin %300'den fazla artmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca Saylor, şahsen 17.732 Bitcoin'i 175 milyon dolara aldığını söylemektedir. Bu Bitcoinler şu anda yaklaşık 650 milyon dolar değerindedir.

3. Chris Larsen

3. Chris Larsen
www.instagram.com

Net serveti: 2.9 milyar dolar

Bir girişimci olan Larsen 1997 yılında çevrimiçi borç veren bir şirket olan Eloan'ın kurucu ortağı olmuştur. Sekiz yıl sonra ise Prosper'i kurmuştur. 2012 yılındaysa Jed McCaleb'le birlikte Blockchain teknolojisi ve XRP aracılığıyla bankalar için uluslararası ödemeleri kolaylaştırmak için Ripple'ı kurmuştur. Ocak 2018'de serveti 17 milyar dolara kadar çıkmıştır ancak XPR yıl sonunda piyasanın geri kalanıyla birlikte çok değer kaybettiğinde serveti azalmıştır.

2. Sam Bankman-Fried

2. Sam Bankman-Fried
twitter.com

Net serveti: 4.5 milyar dolar

Sadece 28 yaşında olan Bankman-Fried, 2017 yılında kurduğu kripto ticaret şirketi Alameda Research aracılığıyla 2.5 milyar dolarlık varlığı yönetmektedir. MIT mezunu ve eski bir Wall Street ETF tüccarı olan Sam, ayrıca 2019'da bir kripto türev borsası olan FTX'i kurmuştur.

1. Brian Armstrong

1. Brian Armstrong
www.instagram.com

Net serveti: 6.5 milyar dolar

Armstrong'un kurduğu Coinbase, kripto alıp satmak için en popüler yerlerden biridir ve her gün yaklaşık 3 milyar dolarlık işlem yapmaktadır. 38 yaşındaki Armstrong, Deloitte ve Airbnb'deki işlerinden sonra 2012'de Amerika'daki en değerli kripto işine dönüşen Coinbase'i kurmuştur. Armstrong, Aralık ayında halka arz edilen Coinbase'in tahmini olarak % 20'sine sahiptir. Neden bu işe girdiği sorulduğunda Forbes'a şunları söylemiştir: 'Dünyanın yenilik ve özgürlüğü artıran küresel, açık bir finansal sisteme sahip olmasını istedim.'

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın