Görüş Bildir
Haberler
Bismil'de 9 Yaşındaki Elif Can Verdi

Bismil'de 9 Yaşındaki Elif Can Verdi

Onedio Medya
27.09.2015 - 22:11 Son Güncelleme: 28.09.2015 - 10:39

Bismil'de sokağa çıkma yasağı gece 00.30 itibariyle sona erdi. Yasağın devam ettiği 27 Eylül Pazar günü bir çocuk hayatını kaybetti. HDP vekili Yiğitalp çocuğun güvenlik güçlerinin havan topu nedeniyle öldüğünü açıklarken, Emniyet PKK'nın roketatarlı saldırısı sonucu çocuğun öldüğünü duyurdu. Başbakan Davutoğlu ise 'Bismil'de polise roketatarla saldıran teröristler, 9 yaşındaki Elif kızımızı bir binanın içinde katlettiler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada şöyle dedi:

'27.09.2015 günü saat 18.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının yol kapama eylemlerine müdahale amacıyla görevlendirilen Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait zırhlı kobra araca yönelik yapılan roketatarlı saldırının Dumlupınar Mahallesi Memozin Bulvarı üzerindeki sivil vatandaşların oturduğu üç katlı bir evin orta katına isabet etmesi üzerine 2006 doğumlu bir kız çocuğu hayatını kaybetti ve 5 şahıs yaralandı. Yaralanan şahıslar sağlık ekiplerince ilimizdeki hastanelere sevk edildi. Konu ile ilgili tahkikata devam edilmekte olup bölücü terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalara devam edilecektir.' 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp, Twitter'da paylaştığı mesajında hayatını kaybeden Elif Şimşek’in sekiz yaşında olduğunu, Şimşek’in annesinin de hayati tehlikesinin devam ettiğini yazdı.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberdeki iddiaya göre ise Dumlupınar (Avaşin) Mahallesi'nde halkın üzerine ateş açan polis, Şimşek ailesine ait eve bomba attı. Bombalama sonucu 8 yaşındaki Elif Şimşek adlı çocuk yaşamını yitirdi, Şimşek ailesinden 5 kişi de yaralandı.

Habere göre, Ahmet Şimşek, Mehmet Şimşek ve Pelda Şimşek Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Bedia Şimşek ve Avaşîn Şimşek Bismil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Elif Şimşek'in cenazesi ise Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Davutoğlu: 'Polise roketatarla saldıran teröristler, Elif kızımızı katlettiler'

Davutoğlu: 'Polise roketatarla saldıran teröristler, Elif kızımızı katlettiler'
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'deki temaslarını sürdüren Davutoğlu, Türk toplum temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, 'Dün de bu kez Bismil'de polise roketatarla saldıran teröristler, 9 yaşındaki Elif kızımızı bir binanın içinde katlettiler' dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:

'Düşününüz, bütün bu hunharca, alçakça saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin, askeri birliklerimizin, emniyet görevlilerimizin yürüttüğü operasyonda tek bir sivil zayiat, sehven de olsa söz konusu olmadı. Çünkü bizim askerimiz, polisimiz, demokratik meşruiyet içinde görev yürüten hükümetimiz tarafından açık ve net bir talimatla görev yapıyorlar: 'Teröristlere karşı kudretimizi, vatandaşlarımıza karşı şefkatimizi göstereceksiniz. Teröristlerle mücadele ederken en kararlı, azimli ve sert mukabelede bulunacaksınız, Doğu ve Güneydoğu'daki vatandaşlarımızla hasbihal ederken merhametimizi, yüreğimizdeki vatan ve vatandaş aşkını onlara yansıtacaksınız. Tek bir sivil zayiat istemiyoruz'. Hamdolsun bu mücadele, bu etkinlikte yürüyor.'

DHA, AA ve Agos

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0