Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Lezzetli Meyvelerle Cilt Bakımı Yapmaya Ne Dersiniz?

Birbirinden Lezzetli Meyvelerle Cilt Bakımı Yapmaya Ne Dersiniz?

Ağır kimyasal ürünler yerine doğanın bize sunduğu meyvelere bir şans verin...

Hepimizin bildiği gibi tüm kozmetik ürünlerinde doğada var olan meyve ve sebzelerin özü bulunmaktadır. Fakat kozmetik ürünlerin içerisinde bulunan ağır kimyasallardan dolayı meyveler ve sebzeler vitaminlerinin büyük çoğunluğunu kaybediyor. Dolayısıyla cildimize kimyasal bir duvar örerek esnekliğini kaybetmesine ve erken yaşta kırışıklıklara maruz bırakıyoruz. Ben sizlere kimyasal ürünleri bir miktar kenara bırakarak doğal ve sağlıklı cilt maskeleri öneriyorum. Umarım birbirinden lezzetli bu maskeleri hazırlarken yemeden durabilirsiniz...

CİLDİ BESLEYEN VE FERAHLIK VEREN ARMUT MASKESİ

Armudun kabuklarını soyup cam bir kase içerisine ufak dilimler halinde atın. Ardından armudu olabildiğince çatal yardımı ile ezin ve püre kıvamına getirin. Püre kıvamına gelen armudu yüzünüze uygulayın ve 15 dakika cildinizde bekletin. Ardından cildinizi yıkayabilirsiniz. 

Armut maskesi cildinizi besler ve serinletir. Yüz için çok ideal bir meyve maskesidir.

KIRIŞIKLIKLAR İÇİN AVOKADO MASKESİ

1 adet avokado, yarım tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 adet yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyoruz. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri bir kase içerisinde 5 dk çırpıyoruz. Sonrasında yavaş yavaş zeytinyağını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. 

Karışım hazırlandıktan sonra yüzünüze , boynunuza , dekolte bölgesine uygulayabilirsiniz. Özellikle kuru ciltlere iyi gelen bu karışım cilt kırışıklıkları konusunda da oldukça etkili bir yöntem. Yüzünüzü soğuk su ile durulamayı unutmayın.

PARLAKLIK VEREN ÇİLEK MASKESİ

Düzenli olarak yapılan çilek maskesi cildinizi güneş ve hava kirliliği gibi çevresel faktörlerden korur. Doğal antioksidanlar bakımından zengin olan çilek yıpranan cildi onarır ve anti-aging ürünleriyle aynı etkiyi gösterir.

Çilek maskesi için ihtiyacımız olan malzemeler; yarım kase çilek, 1 yemek kaşığı süt, 1 çorba kaşığı pirinç suyu. Çilekleri çatalla ezdikten sonra diğer malzemelerle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Maskeyi yüzünüze ve boynunuza sürüp 20 dakika bekletin. Maskeyi çıkarmak için soğuk su ile durulayın.

LEKE AÇICI KAYISI MASKESİ

Sivilce gibi cilt problemlerine iyi geldiği bilinen “beta karoten” içeren kayısı ciltteki fazla yağı ve ölü cilt hücrelerini alır. Kayısı maskesi cildi yumuşatırken, aynı zamanda cilt lekelerini gideren doğal bir maskedir.

Kayısı maskesi için ihtiyacımız olan malzemeler; 4 adet kayısının posasını ezerek yüz ve boynunuza sürüp 20 dakika bekletin. Soğuk su ile durulayın.

BOTOKS ETKİLİ NEM BOMBASI MUZ MASKESİ

1 adet orta boy muz, 2 yemek kaşığı bal, 1/4 fincan sade yoğurt bir kase içerisinde karıştırıp yüz ve isteğe bağlı olarak boyun bölgenize sürün 20 dk bekletip soğuk su ile durulayın.

Muz maskesi , yüz bölgesine uygulandığında aynı botoks etkisi yapar. Hem cildi nemlendirir hemde yumuşaklık verirken cildi gerginleştirir. Muz içerisinde bulunan vitaminler sayesinde ise cildin yaşlanmasını ve kırışmasını geciktirir.

GÖZENEK SIKILAŞTIRAN ŞEFTALİ MASKESİ

Şeftali maskesi ile cildi temizleyen, yumuşatan ve elastikiyetini arttıran maske yapmanız oldukça mümkün. Ayrıca kırışıklık oluşumunu azaltmaya yardımcı olur ve gözenekleri sıkılaştırır.

1 adet şeftaliyi mikserde 1-2 çay kaşığı yoğurtla karıştırıp yüzünüze sürdükten sonra 20 dakika bekletebilirsiniz. Hazırlaması kolay ve faydası bol bu maskeyi mutlaka denemelisiniz.

CİLDİ KALKAN GİBİ KORUYAN VE BESLEYEN KİVİ MASKESİ

1 adet ezilmiş kivi, 1 tatlı kaşığı doğal zeytinyağı (badem yağı da kullanılabilir), 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kase içerisinde karıştırıp cildinize sürün. Göz altı morlukları için uyguluyorsanız gözünüze kaçırmamaya özen gösteriniz. Cildinizde 15-20 dakika kadar beklettikten sonra bol suyla durulayın.

Fakat öncesinde cildinizin alerjisi olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

KİRAZ İLE PEELİNG MASKESİ

1 gece suda bekletilmiş olan 1 tatlı kaşığı yulaf ile 1 tatlı kaşığı kiraz suyunu karıştırın. Kirazın suyunu çıkarmak için çekirdeklerini çıkarıp süzgeçten geçirmeniz yeterli olacaktır. Göz çevresi hariç yüzünüze sürüp 10 dk bekletin. Ardından soğuk su ile durulayın.

Bu maske cildinizi ölü hücrelerden arındıracak, dolaşım sistemini uyaracak ve bakterileri yok edecektir.

ANTİOKSİDAN ETKİLİ KARPUZ MASKESİ

1 kaç dilim karpuzu ezin, 10-15 dakikalık yüzünüze sürün. Maskeyi kuru cilde sürdükten sonra geri yüzünüzü zeytinyağı ile silin. Maskeyi yıkadıktan sonra cildinizi kurutup besleyici krem ​​sürün. Böylece maske cildi temizler, kuru ve esnekliğini kaybetmiş cildi canlandırır. Karpuz çok güçlü antioksidan olarak kabul edilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın