Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Bıraktıkları Karakteristik Bıyıkları İsimleriyle Özdeşleşmiş 10 Tarihi Karakter

Bıraktıkları Karakteristik Bıyıkları İsimleriyle Özdeşleşmiş 10 Tarihi Karakter

cheetos
07.10.2019 - 11:11

Sakal ve bıyık erkeğin makyajıdır derler. Bakalım eskiden de gerçekten öyle miymiş? 👨

1. Salvador Dali'nin hayal gücü gibi sürreal görünen ince bıyıkları

Yaptığı sürreal tablolarla olduğu kadar bıyıklarıyla da herkesin dikkatini çekmiş bir ressam o. Bir yanda fırçası, bir yanda bıyıkları, içindeki sürrealliği dünyaya yansıtmasına yardımcı oluyor.

2. Charlie Chaplin'in diş fırçası bıyığı

1940'lı yıllarda bu bıyık çok moda oldu ve Charlie Chaplin sayesinde siyasilerden aktörlere birçok ünlü kişide de görmeye başladık.

3. Sovyetler Birliği'nin yöneticisi Josef Stalin ve sosyalist bıyığı

1940'lardan sonra kendisini sosyalist veya komünist olarak tanımlayan kişilerde bu bıyık tarzının farklı versiyonlarını görmeye başladık.

4. Friedrich Nietzsche'nin filozof bıyığı

Felsefenin önde gelen isimlerinden Nietzsche de bıyıklarla dikkat çeken isimler arasında. Başta biraz garip gelse de cool ve karakteristik bir görünüm kazandırdığı gerçek.

5. Ayhan Işık'ın karizmatik ince bıyığı

Yeşilçam'ın usta jönlerinden Ayhan Işık'ı sokaktan geçen birine sorsak aklına gelecek ilk şey kesinlikle bıyıkları olur. O yıllarda adeta bir moda akımı ortaya çıkarmış, herkes bu bıyıklardan bırakmaya başlamıştı.

6. Hulusi Kentmen'in babacan bıyığı

Yeşilçam'da bıyığıyla tanınan bir diğer oyuncu da Hulusi Kentmen. Genellikle zengin fabrikatör baba rollerinde gördüğümüz Kentmen, bıyığını burmasıyla hafızalara kazınmıştı.

7. Albert Einstein ve dağınık bıyığı

Bilim insanları biraz dağınık olurlar. Akıllarında çok fazla şey vardır çünkü. Einstein'ın bıyığı ve saçları da belki bu yüzden dağınıktı. Ama bu tarz ona yine de çok yakışıyordu.

8. Cengiz Han ve hilal bıyığı

Tarihin en büyük hükümdar ve komutanlarından birisi olan Cengiz Han'ın farklı bıyık tarzı da tarih kitaplarında sık sık anlatılır.

9. Mark Twain ve yazar bıyığı

Tom Sawyer'ın yaratıcısı Amerikalı yazar Mark Twain de yaşadığı dönemde bıyıklarıyla dikkat çeken isimlerden. Gittiği her toplantıda, organizasyonda kitapları kadar dağınık ve gür bıyıklarıyla da sohbet konusu oluyordu.

10. Freddie Mercury ve rockstar bıyığı

Queen grubunun solisti Freddie Mercury kariyerinin ortasında bir imaj değişikliğine gitti. Saçlarını kestirdi ve bıyık bıraktı. Klasik rock yıldızlarından farklı görünüyordu ama bıyıklarıyla ikon haline gelmeyi başardı ve kendisinden sonra gelen rockçıların bıyık idolü oldu.

Bugüne kadar kimi olduğundan büyük gözükmek, kimisi sevdiği kıza daha yakışıklı görünmek için bıyık bıraktı... Ama şimdi bıyık, sadece eğlenmek için bile kullanılıyor!