Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanların İkonu Olmuş Eski Dizilerden Moda Geçidi

etiket Bir Zamanların İkonu Olmuş Eski Dizilerden Moda Geçidi

Nurseda Gerek
24.08.2022 - 17:21

Oyunculuklarıyla ayrı, tarzlarıyla ayrı gönlümüzü çelen kadın oyuncuları sizler için seçtik! Gelin, Türk dizi tarihinde stilleri ile hafızalarımıza kazınan kadın oyuncuları birlikte inceleyelim. 👇

'Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.' 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bihter Ziyagil (Aşk-ı Memnu)

1. Bihter Ziyagil (Aşk-ı Memnu)

Bildiğiniz gibi Bihter Ziyagil Türk dizi tarihinin en çekici kadın karakteridir. Oturuşu, kalkışı, duruşu, ses tonu, mimikleri ve tabii ki stiliyle adeta göz alıcı bir bütünlüğe sahip diyebiliriz. Bu etkileyici görünümün karaktere can veren Beren Saat ile ilişkisi çok büyük, fakat stilistlerinin etkisi ise asla yadsınamaz. Merak edenler için Başak Di̇zer Tatlıtuğ ve Deni̇z Marşan dizi boyunca Bihter karakterini giydiren iki önemli isim.

Bihter karakterinin stili fazlasıyla kadınsı ve çekici! Hafif dekolteli elbiseler ve kararında dikkat çeken takılarla karakterin stilinde tam anlamıyla bir bütünlük söz konusu. Özellikle Beren Saat'in buğulu gözlerini tamamlayan keskin makyajları, omuzlarını öne çıkaran elbiseleri ve tabii ki kuğu gibi görünmesine yardımcı olan kıyafetleri dizi boyunca dikkat çekiyor. Bihter Ziyagil için feminen bir stilin hayat bulduğu karakter diyebiliriz.

2. Eyşan Tezcan (Ezel)

2. Eyşan Tezcan (Ezel)

En az Bihter karakteri kadar çekici bir başka karakter varsa, o da Ezel dizinde yer alan Eyşan karakteridir. Uzun boyu ile adeta bir kuğuyu andıran fiziği ve bir oka benzeyen keskin bakışlarıyla hepimizi etkisi altına aldı diyebiliriz. Bu göz alıcı etkide yine karaktere can veren Cansu Dere'nin payı çok büyük. 

Eyşan karakterinin stili için fazla söze gerek yok! Seksi ve tehlikeli bir stilin can bulmuş hali bizce hiç kuşkusuz Eyşan karakterinde saklı. Öyle olacak ki yıllar geçse de Eyşan'da saklı olan tehlikeyi derinden hissedebilmek mümkün!

3. Aylin (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

3. Aylin (Öyle Bir Geçer Zaman Ki)

Zaman tüneli etkisiyle hepimizin hayatında bir şekilde yer eden Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi, özellikle dönem kıyafetleriyle zamanında çok konuşuldu. Öyle olacak ki hemen hemen her karakterin stili tam anlamıyla dönemine uygun ve çok yerindeydi. Senaryosuyla Türk halkını derinden etkileyen dizi, aynı zamanda dönem kıyafetleriyle hepimizi büyüledi. Özellikle dönüşümüne şahit olduğumuz Aylin karakterinin stili, göz alıcı ve kusursuzdu. 

Aylin karakterinin stili dönem kadını profilinden ne eksik ne de fazla. Aylin'in stili için tam anlamıyla bir zaman tüneli etkisi hakim diyebiliriz. Bizce vintage giyimin en popüler görünümü adeta Aylin karakterinde hayat buluyor. Kalem etekleriyle uyumlu vintage eldivenleri ve dönem şapkaları bu tespitimizi destekler nitelikte desek abartmış olmayız sanırım.

4. Hürrem Sultan (Muhteşem Yüzyıl)

Bu içerikte Hürrem Sultan'ın ne işi var demeyin! Dişil enerjinin vücut bulmuş hali olan Hürrem Sultan, taktığı her takı ile adeta görenleri büyülemeyi başaran isimlerden. Özellikle dizi boyunca taktığı sallantılı iri küpelere söyleyecek söz bulamıyoruz doğrusu. Takı seçiminde oldukça iddialı ve gösterişli seçimler yapan Hürrem Sultan'ın tüm dizi boyunca görünümleri fazlasıyla gösterişli! Merak edenler için Muhteşem Yüzyıl dizisinde özellikle Hürrem Sultan'ın taktığı tüm takılar gerçek! Tasarımcısı ise Boybeyi Ailesi’nin dördüncü kuşak temsilcisi olan Mete Boybeyi. 

Bilmeyenler için gerçek Hürrem Sultan takıları Topkapı Sarayı Müzesi ile Türk İslâm Eserleri Müzesi'nde sergilenmektedir. Yakından görmek ve bu ihtişama şahit olmak için ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

5. Selin (Avrupa Yakası)

5. Selin (Avrupa Yakası)

Karakterleriyle ikonik sahnelere imza atan Avrupa Yakası, tüm zamanların en sevilen durum komedi dizilerinden biri. Hem senaryosuyla hem oyuncularıyla hafızalarımıza kazınan dizi, karakterlerin ikonik stilleriyle de dün gibi aklımızda. Özellikle Selin karakterinin enerjik ve ikonik stili, bizce dönemin en trend görünümlerinin başında yer alıyor. Öyle olacak ki günümüzün trendlerine bile yansıyan bazı parçaları yakalamak mümkün! 

Selin karakterinin stili için feminen, renkli ve hareketli benzetmelerini yapabiliriz. Özellikle yüksek enerjisini tamamlayan ve hatta taşıyan hareketli parçalar, Selin'in stilinde öne çıkıyor ve dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mira Beylice (Medcezir)

Türk dizi tarihinin moda alanında ikonikleşen bazı kahramanları mevcut. Bu kahramanlar arasında yer alan Mira Beylice, alışılagelmiş çoğu kalıpların dışında yer alıyor. Ne çok saf ne çok kötü, ne çok normal ne çok anormal... Mira Beylice karakteri baştan aşağı farklı ve çok iddialı! İddialı kelimesini sadece karakteri için söylemediğimizin farkındasınızdır diye düşünüyoruz. 

Mira Beylice karakterinin stili dönemin en hit görünümlerinden biri! Onun stili avam ve basic görünümlerden çok uzak.

7. Şebnem Gürsoy (Kaçak Gelinler)

7. Şebnem Gürsoy (Kaçak Gelinler)

Aşko kuşkoluğun kitabını yazsa yazsa Şebnem Gürsoy yazar! Türk dizi tarihinin en eğlenceli karakterlerinden biri bizce Kaçak Gelinler dizisinde karşımıza çıkan Şebnem Gürsoy . Kıpır kıpır karakteri ve şıkır şıkır stili ile Şebnem Gürsoy'dan öğreneceğimiz çok şey var diyebiliriz. 😻

Şebnem Gürsoy karakteri fazlasıyla kadınsı fakat yer yer sert bir stile sahip. Genellikle desenli parçaların ve hareketli takıların harmanlandığı görünümlerle ekranlarımızda yer alan Şebnem, bazı günlerde sadece siyahın başrolde olduğu görünümlerle şaşırtmayı tercih ediyor.

8. Su Mabeynci (Küçük Sırlar)

8. Su Mabeynci (Küçük Sırlar)

Gossip Girl dizisinden uyarlanan Küçük Sırlar, bir dönemin en sevilen dizilerinden biriydi. İhtişamlı hayatlar, ihtiras dolu ilişkiler ve stil sahibi görünümler diziye heyecan katan detaylardı. Hemen hemen her karakterin stili oldukça güçlü ve dikkat çekiciydi diyebiliriz. Ana karakter ve tabii ki de esas kız Su Mabeynci ise, her zaman dizinin en beğenilen görünümleri taşıyordu. 

Su Mabeynci karakterinin stili, yayınlandığı döneme göre oldukça trend ve iddialı parçalardan oluşuyordu. Tamamlanmış bir görünümü desteklercesine genellikle kombin ve makyaj detayları oldukça uyumluydu.

9. Hande (Adını Feriha Koydum)

9. Hande (Adını Feriha Koydum)

Olayların dizisi Adını Feriha Koydum tüm zamanların en gerçekçi stillerine ev sahipliği yaptı. Tüm karakterler gerçek hayata fazlasıyla yakın ve stilleriyle destekleyiciydi. Örnek vermek gerekirse, Feriha karakterinin giyimi kadar tüm karakterlerin stili de bir o kadar gerçekçiydi. Peki, dizinin en iyi stylingi kime aitti? Cevap, tabii ki Hande! 

Hande karakterinin stili fazlasıyla feminen ve bir o kadar güçlü! Karakterin kişisel özellikleri stiline ince ince işlenmiş diyebiliriz.

10. Narin (Merhamet)

10. Narin (Merhamet)

Hande Altaylı'nın 'Kahperengi' adlı kitabından uyarlanan Merhamet dizisi, oyunculuklarıyla büyüleyen etkileyici yapımlardan biriydi. Ana karakter Narin'in etrafında yaşanan olaylar, kısa sürede Türk halkı tarafından çok beğenildi. Dizinin seyri boyunca dikkat çeken detaylardan biri dizinin kurgusuyken, bir diğeri ise kuşkusuz dizinin stylingiydi.

Narin karakterinin stili mesleğine yakışır bir şekilde sade ve ciddi. Genellikle düz renklerin asaletini stiline taşıyan Narin, sık sık elbise modellerine yöneliyordu.

Benzer ürünleri sizler için seçtik! Hayranı olduğunuz karakterin stiline benzer ürünleri incelemek için buraya tıklamanız yeterli.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
7
5
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

evrim akın cidden rol yeteneği yüksek başarılı bir oyuncu bkz alemin kralı

zeyzeyy5

Selin karakteri en uçuk giyinen tabiri caizse tiki denilen giyimi vardı nesi feminen aq yazmak için yazmışlar yine

İsiMsiz KıZ

Hürrem'in ilk sezonlardaki kıyafetleri çok kötüydü son sezon adam akıllı giydirmişlerdi oraya Hatice ya da Mahidevran daha iyi olurdu birde küçük sırlarda Su... Devamını Gör