Görüş Bildir
Haberler
Bir Yeraltı Dünyası Geleneğine Kurban Gitmiş Topuğuna Sıkılan 15 Ünlü

etiket Bir Yeraltı Dünyası Geleneğine Kurban Gitmiş Topuğuna Sıkılan 15 Ünlü

05.05.2016 - 14:18

Topuğa sıkmak Türk yeraltı dünyası üyelerinin sıkça başvurduğu bir şiddet yöntemi. Uzun yıllardır birçok kişi bu yöntemle 'uyarı' aldı. Bu kişilerin arasında çok ünlü isimler de vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki neden topuk?

Topuğa sıkarken amaç öldürmek değildir. Karşıdaki kişiye uyarı vermek, bir nevi 'ayağını denk al' demektir. Ayrıca bel altı olduğu için, fail bulunursa bel üstü yapılan eyleme göre çok daha az bir ceza alır. Cezalar çok düştüğü için birçok mağdur fail kısa süre sonra serbest kalacak korkusuyla şikayetini geri çeker. Şikayet çekilince de cezalar daha da kısalır.

1. Özcan Deniz

1. Özcan Deniz

2008 yılında Çeşme'de bir otelde verdiği konser sırasında vuruldu. İddialara göre Özcan Deniz şarkısını fail Mustafa Adaş'ın yanındaki kadına bakarak söylemiş, Adaş da bu esnada ünlü şarkıcının ayağına sıkmıştı.

2. Arto

2. Arto

İsmail Türüt'ün 'Tarabya'da uşaklar, Etiler'de yumuşaklar.' polemiğine verdiği cevaplarla gündeme gelen ve sivri diliyle tanınan şarkıcı 2000 yılında sabaha karşı bir çorbacıda yanına gelen kişiler tarafından vurulmuştu. Arto'yu vuranın Tolga Bilgin isimli şahıs olduğu ortaya çıktı. Arto şikayetçi olsa da onu vuran kişi sadece 8 ay hapis yattı.

3. İsmail Türüt

3. İsmail Türüt

Uşaklar, yumuşaklar polemiğinin sahibi türkücü Arto vurulduktan 8 ay sonra sahnede şarkı söylerken silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan Arto'yu vuran kişiydi. Hapisten çıkar çıkmaz Türüt'ü görmek istemiş, kapıda bekletilince hemşehrisine kurşun yağdırmıştı.

4. Okan Bayülgen

4. Okan Bayülgen

Ünlü şovmen 1997 yılında Hazerfan Ahmet Çelebi'nin hikayesinin anlatıldığı İstanbul Kanatlarımın Altında filmi çekimlerinde bir şahıs tarafından Osmanlı'ya hakaret ettiği gerekçesiyle bacağından vuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Muazzez Ersoy

5. Muazzez Ersoy

Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Muazzez Ersoy 1998 yılında Edirne'de şampanya içme teklifini reddettiği kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Basın danışmanı kendini siper edince yara almadan kurtuldu.

6. Derya Tuna

6. Derya Tuna

Derya Tuna 2002 yılında Günay'da yaptığı provanın çıkışında Hüseyin Bozan tarafından bacağından vuruldu. Bozan o zamanki ifadesine göre Tuna'yı transparan giydiği gerekçesiyle vurmuştu. 7 yıl ceza alıp 4 yıl içeride kalan saldırgan çıktığında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

7. Cengiz İmren

7. Cengiz İmren

Cengiz İmren de karıştığı olaylarla şarkıcılığından daha fazla konuşulan isimlerden oldu. 2002 yılında kapkaç çetesiyle ilişkisi olduğu için cezaevine giren şarkıcı 2006 yılında Beyoğlu'nda bir bar çıkışında ayağından vuruldu. Bu olayla birlikte eski bağlantıları da yeniden gündeme geldi.

8. Gülşen

8. Gülşen

Gülşen de silahlı saldırıya uğrayan ünlülerden ama diğerlerinden farkı saldırıyı kazasız atlatması. Gülşen'in 2007 yılında Ankara Dikmen'de vurulduğu belirtilmişti ama bazılarına göre bu saldırı pek inandırıcı değildi.

9. İbrahim Tatlıses

9. İbrahim Tatlıses

İmparator lakaplı sanatçının kurşunların hedefi olması çok daha eskilere dayanıyor. 1990 yılında Maksim Gazinosu'nda sahne alan Tatlıses, Fuat Aslan ve Ramazan Yetişen tarafından vuruldu. Saldırganların gerekçesi Tatlıses'in onlar için kaset çıkarmamasıydı. Saldırganlar bu kez Beyoğlu Adliyesi'nde vuruldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Cem Özer

10. Cem Özer

90'larda sunduğu talk show'la çok sevilen Cem Özer de kurşunlardan nasibini alanlar arasında. 1992 yılında Maçka Oteli'nde program çıkışı saldırıya uğrayan Cem Özer vurulmasına rağmen arabasıyla saldırganları kovaladı ve polisle birlikte yakaladı. Ünlü şovmen 'Zaten kurşun döktürecektim, kendime kurşun sıktırdım.' diye esprili bir yanıt verdi. Olayın en ilginç yanı ise saldırganlardan birinin ülkücü, öbürünün de Dev-Yol üyesi olduğunu belirtmesiydi.

11. Bülent Ersoy

11. Bülent Ersoy

Diva 1989 yılında Adana'da Hacı Tepe isimli şahsın istediği 'Çırpınırdı Karadeniz' türküsünü sahnede seslendirmeyince silahlı saldırıya uğradı. Kısa süre içinde afla serbest kalan saldırgan yaptığının gençlik hatası olduğunu ve Bülent Ersoy'un çok büyük bir sanatçı olduğunu belirtti.

12. Mehmet Ali Erbil

12. Mehmet Ali Erbil

Ünlü şovmen Ayazağa'da stüdyo çıkışı aracındayken kimliği belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

13. Hıncal Uluç

13. Hıncal Uluç

Hıncal Uluç 1994 yılında köşesinde meslektaşı Ayşe Önal'a destek verince Alaattin Çakıcı'nın hedefi oldu. Çakıcı 3 yıl 4 ay ceza aldı.

14. Kaya Çilingiroğlu

14. Kaya Çilingiroğlu

Ünlü spor yorumcusu 2003 yılında ofisinin önünde bacağından ve ayağından vuruldu. Çilingiroğlu bunun göz dağı vermek için yapıldığını açıklarken hala o olayın hatırası kurşunla yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Asena

15. Asena

Ünlü oryantal 2003 yılında İbo Şov çekimleri çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Bacağından vurulan Asena uzun süre dans edemedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
439
264
147
96
55
45
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın