Görüş Bildir
Haberler
Bir Sağlık Skandalı: İhmal Sonucu Engelli Doğan Çocuğa 'Mükemmel' Raporu Verdiler

etiket Bir Sağlık Skandalı: İhmal Sonucu Engelli Doğan Çocuğa 'Mükemmel' Raporu Verdiler

Emre Ordu
06.05.2018 - 12:55 Son Güncelleme: 06.05.2018 - 19:54

Rojda Teyhun, Diyarbakır'da 2013 yılında doğum için gittiği özel hastanede, doğum süreci uzayınca iddiaya göre sezaryen talebinde bulundu, ancak Teyhun'un bu talebi kabul edilmedi. Saatlerce bekletilen Teyhun, bebeğin kalbinin durması üzerine apar topar ameliyata alındı. Ancak anne karnında geçirdiği beyin felci sonucu çocuk 'Serebral Palsi' hastası olarak dünyaya geldi. Özel hastane yüzde 88 engelli olan bebeğe doğum sonrasında 'mükemmel' raporu verdi. Hastaneden ve doktordan şikayetçi olan aile, 4 milyon liralık tazminat davası açtı.

DHA'nın aktardığı habere göre, Diyarbakır'da yaşayan 4 çocuk annesi, Rojda Teyhun, 2012 yılında 5'inci çocuğuna hamile kaldı. Hamilelik döneminde özel bir hastaneye giden Teyhun, gebelik sürecini Doktor Z.S.C.'nin kontrolünde geçirdi. Doktor tavsiyelerine göre sağlıklı bir hamilelik süreci geçiren Teyhun, gebeliğin 39'uncu haftası olan 1 Mart 2013 sabahı, sancıları artınca hastaneye gitti. 

Hastaneye yatan Teyhun, doğum süreci uzadığı için iddiaya göre sezaryen talebinde bulundu.Talebi reddedilen Teyhun, saat 17.00'ye kadar bekletildikten sonra, bebeğin kalp atışlarının durduğu tespit edilince, acilen doğuma alındı. Normal doğum yaptırılan Teyhun, bir erkek çocuk dünyaya getirirken, Muhammed Mustafa adı verilen bebeğin solunum sıkıntısı çektiği tespit edildi.

Başka bir hastaye sevk edildi ve 27 gün yoğun bakımda kaldı

Başka bir hastaye sevk edildi ve 27 gün yoğun bakımda kaldı

Sezaryen yapılmadığı için doğum sırasında uzun süre beynine oksijen gitmeyen ve beyin felci olarak bilinen 'Serebral Palsi' hastası olarak dünyaya gelen bebek, canlandırma ünitesine alındı. Durumunun kötü olduğu için başka hastaneye sevk edilen bebek, 27 gün yoğun bakımda kaldı. Sevk edildiği hastanede bebeğe, oksijensizliğe bağlı beyin hasarı ön tanısı koydu.

İnönü Üniversitesi'nden alınan raporda yüzde 88 engelli olduğu anlaşıldı

İnönü Üniversitesi'nden alınan raporda yüzde 88 engelli olduğu anlaşıldı

Doğumdan sonra hazırlanan ve bebeğin hayattaki ilk testi olan apgar skorlamasında, durumu 'mükemmel' anlamına gelen '10/10' olarak raporlanan ve taburcu edildiği belirtilen Teyhun'un, apgar skorunun aslında yazılanın aksine düşük olduğu tespit edildi. Teyhun'un sevk edildiği hastanede hazırlanan raporda, apgar skoru düşük, genel durumu kötü halde hastaneye getirildiği ve solunum depresyonu geçirdiği belirtildi. Malatya İnönü Üniversitesi'nden alınan raporda ise Teyhun'un yardım, mekanik destek ve yardımcı cihaz olmadan ayağa bile kalkamadığı ve yüzde 88 ağır engelli olduğu kaydedildi. Raporlarda, Teyhun'un ortez, protez, işitme cihazı ve tekerlekli sandalye kullanması gerektiği, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle tuvalet ihtiyacını bile kontrol edemediği ifade edildi.

4 milyon liralık tazminat davası

4 milyon liralık tazminat davası

Çocuklarının beyin felçli doğmasından özel hastane ve doktoru sorumlu tutan Teyhun ailesi, haklarını aramak için Avukat Ömer Şeran'a başvurdu. Hastaneye başvurup, müvekkili ile ilgili belgeleri isteyen Avukat Şeran'a, raporların bir kısmı verilmedi. Şeran, aldığı kısıtlı belgelerle doğumun yapıldığı özel hastane ve gebelik sürecini takip edip, doğumu gerçekleştiren doktor Z.S.C. hakkında 4 milyon liralık tazminat davası açtı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
46
16
11
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nazan

Zaten daha önce çocuk için 1 milyon 234 bin lira tazminat karar vermişlerdi galiba para bitmiş tekrar dava açmışlardır

Dead nettle.

O karar bozulalı çok olmuştur. Hastane sence bu davayı hemen kabul edip al kardeşim demişmidir parayı. Bu tür davalar türkiyede güçlü kimse onun tarafındad... Devamını Gör

delirium

“Beni Türk hekimlerine emanet edin” den nerelere geldik ya. İnsan hayatıyla ilgileniyorsunuz. Beceremeyecekseniz para kazanma amaçlı altı sene okumayın. Okum... Devamını Gör

Emre.

Ezber ???

tncdmrl

sağlık sektörü para üzerine döndüğü sürece hastane ya da doktor suçunu kabul etmez asla. olabildiğince üstünü örtmeye çalışırlar. ancak insanlar şunu anlamal... Devamını Gör