Görüş Bildir
Haberler
Bir Çocuk Merdiven Boşluğundan Düşerek Ölmüştü: Demirören AVM'de İhmal Ortaya Çıktı

Bir Çocuk Merdiven Boşluğundan Düşerek Ölmüştü: Demirören AVM'de İhmal Ortaya Çıktı

Emre Ordu
01.08.2018 - 20:28 Son Güncelleme: 02.08.2018 - 10:04

İstanbul Taksim'de bulunan Demirören Alışveriş Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde  3-4 yaşlarında olduğu belirtilen bir çocuk yürüyen merdiven boşluğundan zemine düşerek hayatını kaybetmişti. Aralarında Demirören Medya Grubunun da olduğu çok sayıda medya kuruluşu bu haberi görmezden gelmiş ve sosyal medyada eleştirilmişti. Olayın ardından çeşitli ihmallerin bulunduğu ortaya çıktı. 

27 Temmuz'da Taksim'de bulunan Demirören AVM'de 3-4 yaşlarında olduğu belirtilen bir çocuk yürüyen merdivenlerin kenarında bulunan boşluktan düşerek hayatını kaybetmişti. 

Olayın haberi Demirören Holding bünyesinde bulunan Demirören Haber Ajansı (DHA) ve ayrıca Anadolu Ajansı (AA) ile İhlas Haber Ajansı (İHA) servis etmedi.

Bianet’ten Hikmet Adal’ın haberine göre, olaya şahit olanlar, Ekşisözlük ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında haberi duyururken DHA'yı menşınlayarak neden haber yapmadıklarını sordu. Kullanıcılar DHA yöneticilerinin haberinin yapılmasını engellendiğine dair şüphelerini dile getirdi.

.

Merdiven boşluğundan zemine düştü

Merdiven boşluğundan zemine düştü

Alışveriş merkezinde çalışan bir kişi, tanık olduklarını aktardı. Anlatılana göre olay saat 16:00 sıralarında gerçekleşti. Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir çocuk, birinci katta bulunan bir kafenin yanında ailesiyle birlikte yürürken, onların yanında bir anda ayrıldı ve yürüyen merdivenlerin olduğu yere geldi. 

Yürüyen merdivenlerin kenarında oyun oynayan çocuk, merdivenin arasındaki boşluktan faydalanarak dış taraftan yürüyen merdivenin bandına asıldı. Ayakları yerden kesilerek ilerleyen çocuk fazla dayanamayarak ellerini bıraktı ve eksi katlarda bulunan sert zemine düştü.

Olayın ardından çekilen görüntüler:

Emre Korbek isimli bir Twitter kullanıcısı da olaya tanık olduğunu belirterek şunları aktardı:

Güvenlik önlemleri olayın ardından alındı

Güvenlik önlemleri olayın ardından alındı

Yaşanan kazanın ardından savcılık ve alışveriş merkezi yetkilileri tarafından olay yerinde inceleme yapıldı.

Görgü tanığı Emre Korbek'in de aktardığı gibi, çocuğun düştüğü merdivenin kenarındaki boşlukların cam bariyerlerle kapatıldığı görüldü. Ayrıca zemin katta daha önce inşaat gerekçesiyle kaldırılan koruma filesi  de tekrar yerine konuldu.

Yasa gereği doktor bulundurmak zorunlu

Yasa gereği doktor bulundurmak zorunlu

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği 50 kişinin üzerinde çalışan sayısı olan işletmelerde bulundurulması gereken iş yeri hekiminin yaşanan olay sırasında AVM'de bulunmadığı çekilen videolarda gözlendi.

Soruşturma gizli yürütülüyor

Soruşturma gizli yürütülüyor

Taksim Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polisler soruşturma dosyasında gizlilik kararı olduğunu belirterek, soruşturmayı yürüten savcının izni olmadan konu hakkında bilgi veremeyeceklerini söylediler.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
endorphine

Anca beton dikiyorsunuz onu da düzgün yapın amk

deadpoet

o cam olan yer mi açıkmış yani şaka gibi .ve bir şey söylemek istiyorum bir çocuğu bu şekilde görsem telefona elim bile uzanmaz o insanlar ah larla vah larla... Devamını Gör

Aysun Bulut

Aslında haklısınız o anda kayıt yapmak doğru değil.Ama kayıt yapması iyi olmuş yoksa güvenlik kameraları yok edilecek bir şekilde çocuk suçlu denecek , file ... Devamını Gör

Lestat

Her zaman söylediğim gibi; Bu ülkede belirli şeylerin düzeltilmesi için birilerinin ölmesi ya da sakatlanması lazım ki harekete geçilsin. Ölmediğiniz, sakatl... Devamını Gör