Görüş Bildir
Haberler
'MasterChef'e 600 Bin TL Ödendi' İddiası: Bursa Belediyesi 'Parayı Biz Değil, Sponsorlar Ödedi' Dedi

etiket 'MasterChef'e 600 Bin TL Ödendi' İddiası: Bursa Belediyesi 'Parayı Biz Değil, Sponsorlar Ödedi' Dedi

Batuhan
01.12.2020 - 09:46

MasterChef’in Bursa’da çekilen bölümü şehri karıştırdı. Belediyenin MasterChef'e program için 600 bin TL ödediği iddia edildi. Belediye ise kendi kasalarından para çıkmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada tanıtım maksatlı çekilen bölüm için 375 bin TL + KDV ödeme yapıldığı, bunun 200 bin TL'sinin Bursa Turizm Tanıtma Birliği, 175 TL'sinin programa katılan iş adamları tarafından karşılandığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, MasterChef'in Bursa'da çekilen bölümü şehri karıştırdı. AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışma için yapılan ödemenin yarısının Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından karşılandığını açıkladı. Ancak BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamayız. Bizim bu tür faaliyetler için bütçemiz yok” dedi. CHP'li Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise, yarışma için 600 bin TL+KDV ödendiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 jüri üyesine ödül verdi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 jüri üyesine ödül verdi.

Programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 jüri üyesine ödül verdi. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise, yarışma için Büyükşehir Belediyesi'nin 600 bin TL+KDV tutarında ödeme yaptığını söyledi. Aktaş, Meclis toplantısında konu gündeme getirilince ücretin yarısının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılandığını söyledi ancak ne kadar ödeme yapıldığını açıklamadı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı: "Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı: "Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, Aktaş'ı tekzip eden bir açıklama yaptı. Covid-19 tedavisi nedeniyle evinde karantinada olan Burkay, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz, BTSO olarak bu tür faaliyetlere bütçemiz yok. Alinur Başkan programdan bana bahsetti, sponsor olalım diye, ben de Bursa'da gıda işi yapan arkadaşlara bahsettim, onlar sponsor oldular ve hatta programda konuk oldular” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu duruma tepki gösterdi: "Bu rakamlarla ihtiyaç sahibi 10 bin aileye erzak yardımı yapılabilirdi"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa Büyükşehir Belediyesi: "Parayı sponsorlar karşıladı"

Bursa Büyükşehir Belediyesi: "Parayı sponsorlar karşıladı"

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; söz konusu TV programına Büyükşehir Belediyesi’nden 600 bin TL + KDV gibi bir bedel ödenmesinin gerçek dışı olduğu belirtildi. Yapılan açıklama şöyle:

“Programa ödenen para 375 bin TL + KDV olup, bunun 200 bin TL’si Bursa Turizm Tanıtma Birliği tarafından, 175 bin TL’si ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönlendirmesi ile gıda sektöründe faaliyet gösteren ve programa da konuk olan iş adamları tarafından ödenmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimizin tarihi, doğal, turistik ve kültürel değerlerini yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı amacıyla başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere farklı kurum ve kuruluşlarla çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Haberde bahsedilen Masterchef programı da Bursa’nın gastronomi alanındaki zenginlikleri ve hizmet sektöründe yer alan işletmelerimizin tanıtımını sağlamak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliğinde hayata geçirilen bir çalışmadır.'

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
411
156
50
16
9
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Masterchef'in 1 bölüm orada çekilmesinin şehre katkısı ne tam olarak?

Pasif Kullanıcı

tüm Hollywood şuan uçağa atladı Bursa ya gidiyor hayran kalmışlar. Elon Musk 2. spaceX i buraya kuracağını açıkladı

Pasif Kullanıcı

Acun nasıl köşeyi döndü zannediyorsunuz ki?

White Troll

Bursa da yaşıyorum buranın insanı bunu hak ediyor tabi kurunun yanında yanan yaşlar var ama yapacak bişey yok