Görüş Bildir
Haberler
Bir Adamın 20'li Yaşlarına Dönme İmkanı Olsa Kendine Vereceği 11 Tavsiye

etiket Bir Adamın 20'li Yaşlarına Dönme İmkanı Olsa Kendine Vereceği 11 Tavsiye

müstesna
18.11.2015 - 12:49

Nic Haralambous, yaşam hakkında bazı öğütlerini kaleme aldı. Şu an 30 yaşında olan Haralambous, bu tavsiyeleri aslında 10 yıl önceki haline, yani aslında 20 yaşındaki kendine veriyor. 

Eğer geriye dönme imkanı olsa göz önünde bulunduracağı o tavsiyeler şöyle:

Kaynak: http://www.theladbible.com/articles/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seyahat

Sorumlulukların çok çok az bu yüzden git ve seyahat et. 30 yaşına geldiğinde seyahat anlayışın değişecek, daha fazla para harcamak, daha pahalı şeyler yapmak, daha iyi restoranlarda yemek isteyeceksin. Bu yüzden 1 yıl çalış ve dünyayı ucuza görmek için yetecek parayı biriktir.

Etrafında yapılacak neler olduğunu bilmiyorsan ne yapmak istediğini nereden bileceksin?

Yalnızca belli yerlere gitme. Zorlu bölgeleri de gör. Öğrenmek ve keşfetmek için seyahat et. Olmak istediğini düşündüğü kişiyi sorgulayacak yerlere git.

2. Planlama ve geleceği inşa etme

Diğer insanların görüşleri üzerinde ya da toplantılarında çok vakit kaybetme. Kendi dünya görüşünün ne olduğunu (1. maddeye bak) ve kendi hayatını nereye taşımak istediğini anlamak için vakit harca.

Toplantılar düşüncelerin öldüğü yerlerdir.

Kurumsal bir şirkette, keşke bırakabilsem dediğin bir işin varsa, onu derhal bırak. Henüz kurumsal bir şirkette çalışmıyorsan 5. maddeye bak.

3. Okuma

Her gün oku. Okuyabileceğin her şeyi oku. Yalnızca bildiğin şeyler hakkında okuma. İnsanlar hakkında oku. İnsanları oku.

4. Televizyon

Televizyonu izlemeyi bırak. Derhal. Sana hiçbir yararı yok.

5. Kariyer

Kurumsal bir şirkette işe girme. Bunu yapma. (2. maddeye bak.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güven

İlişkilerini mahvetse de. Düşüncelerini yıksa da. Arkadaşlarını kaybetsen de. En sonunda canın yanacak olsa da. Onlar aksine neden olana kadar insanlara güven.

Fakat saf olma. Etrafındaki bazı insanlar seni berbat etmeye kararlı.

7. İnsanlar

7. İnsanlar

Başına gelecek en iyi ve en kötü şeydir insanlar. Bazıları seni daha ileriye taşır. Diğerleri ise kendi seviyesine çeker ve kaybetmenize neden olur. Birçoğu iyidir. Birçoğu vasat. Bazıları ise çok iyidir. Çok az insan hayatını sonsuza dek değiştirecek. Onları bul.

Çevrende bir sürü arkadaş ya da insan olmasına gerek yok. Onların işine yaradığın gibi senin işine yarayacak harika insanlara ihtiyacın var.

Gerçekten çok basit; bir sürü vasat arkadaş, sana önem veren birilerine ihtiyaç duyduğunda, kendini yalnız hissettirecektir.

8. Zaman

Güvenmediğin insanlarla vakit harcama. Seni aldatan sevgililerle vakit harcama. Sana senin onlara davrandığın gibi davranmaya arkadaşlarla vakit harcama. (7. maddeye bak) Geç kalma.

Diğer insanların vaktine saygı göster. Geç kalıyorsan; onları ve vakitlerini umursamıyorsun, kendini daha üstün görüp onları bekletebiliyorsun demektir.

Bazı insanlar sana geç kalmanın sorun olmadığını söyleyecek. Fakat öyle değil. Bazı insanlar ''ben böyleyim'' diyecek. Öyleyse onları yeniden değerlendirmen, arkadaşlığını gözden geçirmen gerek. (7. maddeye bak)

9. Hata ve başarızsızlık

Başarısız ol. Sık sık hata yap. Aşkta hata yap. Sekste hata yap. Sosyalleşirken hata yap. Arkadaş edinirken hata yap. İşinde hata yap. Ailende hata yap. Arkadaşlıklarında hata yap. Fakat çabuk yap ve ders çıkar.

Eğer her hata yapışında bir şey öğrenmiyorsan tek yaptığın şey başarısız olmaktır. Bir şey öğreniyorsan büyüyorsun demektir. Her başarısız oluşunda nasıl başarılı olacağını daha iyi anlarsın.

10. Başarı

Başarılı olduğun bir şey yok. Yirmili yaşlarında olamaz. Bu gerçeği kabul et ve bir şeyleri inşa etmeye başla. (2. ve 9. maddeyi birleştir)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sabır

Sabırlı ol. Yapmaya değecek hiçbir şey çabucak yapılmayı hak etmez. İnşa etmeye değecek hiçbir şey aceleye gelmeyi hak etmez. Kıymetli olan hiçbir şey kısa sürede ortaya çıkmaz.

Önündeki 10 yıl üstüne plan kur. Yıllar üstüne düşün. Aylar üstüne çalış. Günleri yaşa.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
28
13
5
4
4
2