Görüş Bildir
Haberler
Biontech Aşı Yan Etkileri Neden Oluyor? Biontech 2. Doz Kol Ağrısı Normal Mi?

Biontech Aşı Yan Etkileri Neden Oluyor? Biontech 2. Doz Kol Ağrısı Normal Mi?

Türkiye’de aşılama çalışmaları devam ediyor. Türkiye’de toplam 35 milyon 400 bin kişin ikinci doz koronavirüs aşısını olmuş durumda. 18 yaşından büyük olan herkes, MHRS üzerinden aşı randevusu alabiliyor. Yaygın olarak kullanılan Alman menşeili Biontech aşısının ise yan etkileri araştırılıyor. Biontech aşısının yan etkileri nelerdir? Biontech 2. doz neden daha fazla ağrı yapıyor? İşte koronavirüs aşısı ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Biontech Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Biontech Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Biontech aşısı olan bazı vatandaşlarda yan etkiler gözükebiliyor. Ancak bu korkmanız gereken bir durum değil. Yan etkiler, aşıların işe yaradığını ve vücudunuzun virüse karşı bağışıklık sistemini çalıştırdığını gösteriyor.

Biontech aşısı sonrası, kas ağrısı, yorgunluk, lenf düğümlerinin şişmesi, ateş, mide bulantısı ve enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişme, hassasiyet veya ağrı gözükebiliyor.

BİONTECH 2. DOZ NEDEN DAHA FAZLA AĞRI YAPIYOR?

Biontech aşısı olan vatandaşlar, ikinci doz sonrası daha fazla yan etki gözüktüğünü söylüyor. Bunun sebebi, vücudun virüsü tam anlamıyla tanıması. Yani bir başka deyişle, hastalığın ortaya çıkmasının önüne geçilmesi için bağışıklık sistemi alarmlarını çalıştırıyor. Ancak bir kişide yan etkilerin fazla görülüyor olması bağışıklığın daha fazla kazanıldığı anlamına gelmiyor. Ayrıca yan etkiler görülmeye başladığında vücudun antikor oluşturmasını engellememek adına ağrı kesici veya ateş düşürücü almamak doğru bir düşünce değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın