Görüş Bildir
Haberler
Bilic Kalmamı İstiyor

Bilic Kalmamı İstiyor

Mustafa Murat ARSLAN
21.05.2014 - 14:13 Son Güncelleme: 21.05.2014 - 14:24

Bilic Kalmamı İstiyor

Yıldız futbolcu, “Yönetimle en son 4 ay önce masaya oturduk. Her şeye rağmen burada mutluyum, önceliğim yine Beşiktaş” dedi.

Portekizli, “Ancak, kimseyle görüşme yapmadan ayrılmam bana biraz garip geldi! Artık diğer takımlardan gelecek teklifleri de değerlendireceğim. Şartlarıma uyan yere gideceğim” açıklamasını yaptı.

Beşiktaş’la sözleşmesi sona erecek olan ve yönetimin 4 ay önce masaya oturup, henüz anlaşma sağlayamadığı Hugo Almeida, FANATİK’e konuştu. Geleceği hakkında birçok dedikodu ortaya atılan Almeida, tüm sorularımıza net cevaplar verdi. Siyah-Beyazlı formayı giymeye devam etmek istediğini her fırsatta dile getiren Portekizli forveti, ülkesine dönüşü sırasında havalimanından uğurladık. Şimdi söz Kara Kartal’da sezonu ona göre 15, federasyona göre 13 golle kapatan yıldız forvette; “Kulüple son görüşmemizi 4 ay önce gerçekleştirdik. Sonrasında bunun hakkında birçok şey söylendi. ‘Kararımı Dünya Kupası’ndan önce ya da sonra vereceğim’ diye bir şey demedim. Şu an bir görüşme yapmadan Portekiz Milli Takımı’na katılmak için buradan ayrılıyorum. Önceliğim hâlâ Beşiktaş’ta kalmak. Bu mümkün olmazsa diğer seçenekleri değerlendireceğim. Ancak bu bekleyeceğim anlamına gelmesin.”

‘Her defansında söylüyorum’

“Kupadan önce sadece Beşiktaş’a odaklanmıştım. Burada iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Ancak artık Dünya Kupası’na konsantre olmam gerek. Bu sırada iyi bir teklif gelirse ve şartlarıma uyarsa, oraya gideceğim. Beşiktaş benimle görüşmek isterse, öncelik hep onlara ait. Ama sezon bittikten sonra yönetimle bir diyaloğa girmeden ayrılmam, biraz garip geldi. Önümüzdeki haftalarda ne olacağını bilmiyorum. Her defansında kalmak istediğimi belirtiyorum.”

İngiltere benim tarzıma uygun’

“Bana güvenen insanları mahcup etmemek için elimden geleni yaptım. Taraftarlara da buradan, onlarla birlikte seneye beraber savaşmaya, yüzde 100′ümü vermeye hazır olduğumu bilmelerini söylemek istiyorum. Ancak bu durum sadece bana bağlı değil. Daha önce İngiltere’de oynayabileceğimi ifade etmiştim. Premier Lig dünyada 1 numara. Benim futbol stilime de uygun. Ancak şu aşamada Ada’dan herhangi bir kulüple görüşmem olmadı.”

ABD’de nokta koyabilirim’

“Kariyerimi ABD’de bitirebilirim. Ancak şu an için oraya gitmeyi düşünmüyorum. Hayatımda hiçbir zaman hiçbir şeyi planlamadım. Önüme gelen teklifleri değerlendirip, en iyi seçimi yapmaya çalıştım. Benim için mutlu ve huzurlu olmak önemli. Vücudum izin verdiği sürece oynamak istiyorum. Escude, sakatlığı sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kaldı. Buna çok üzülmüştüm. Umarım bu şekilde bir şey yaşamadan; yani yaşa değil vücudumun durumuna bakarak emeklilik kararı alırım.”

‘Keşke siz de olsaydınız’

“Türk futbolcularının çok yetenekli olduklarını düşünüyorum. Özellikle Galatasaray’dan Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ı çok beğeniyorum. İyi oyunculara sahip olmanıza rağmen Dünya Kupası’nda olamadığınız için üzgünüm. Birçok insan Türk oyuncularının kalitesini görme fırsatını kaçıracak. Kolay puan kayıplarının, burada başarısızlığın nedeni olduğunu düşünüyorum. Ancak Fatih Terim’e olan inancım sonsuz. Terim’in milli takımı Euro 2016′ya taşıyacağını düşünüyorum.”

Bilic de kalmamı istiyor’

Slaven Bilic de, gelecek sezon burada devam etmemden yana. Haziran ayının sonuna doğru bir şeylerin netleşeceğini düşünüyorum”

Beşiktaş formasını 2010-11 sezonunun devre arasında giymeye başlayan Portekizli futbolcu, şu ana kadar Bernd Schuster, Tayfur Havutçu, Carlos Carvalhal, Samet Aybaba ve son olarak da Slaven Bilic’le çalıştı. Hırvat hocayla arasında çok iyi bir ilişki olduğunu belirten Almeida, Bilic’in de takımda kalmasını istediğini söyledi. Deneyimli oyuncu, “Bilic’in de benim yanımda olması önemli. Kendisiyle sezon boyunca iyi bir diyalog halindeydim. Kendisine de, ‘Benim ve kulübün şartlarına uygun bir noktada anlaşabiliriz” dedim. Bilic sadece iyi bir hoca değil, aynı zamanda çok iyi bir insan. Teknik ekip her zaman bana çok yardımcı oldu. Haziran ayının sonuna doğru bir şeylerin netleşeceğini düşünüyorum. Öyle de olmalı. Çünkü gelecek sezon nerede oynayacağımın belli olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘Bence gurur duymalıyız’

“Stadımız ve taraftarımızdan yoksun kaldık, maddi anlamda rakiplerimiz bizden güçlüydü. Yaptığımız işle gurur duymalıyız, çünkü son ana kadar 2.’liği kovaladık”

Kara Kartal, Süper Lig’de sezonu 3. tamamladı ve Şampiyonlar Ligi gruplarına iki ön eleme oynayarak katılmak zorunda kaldı. Almeida’ya, takımın performansını da sorduk. Tecrübeli oyuncu,

“Üçüncülüğe iyi ya da kötü olarak bakmamalıyız. Karmaşık bir sezondu. Kendi stadımızda oynamadık. İki farklı statta sezonu tamamladık. Taraftarımızdan yoksun kaldık. Özellikle Galatasaray’la oynadığımız maçta sahaya taraftarların girmesi ve Kasımpaşa mücadelesinde de Donk’un ayağımdaki topa ikinci topu fırlatması, hayatımda ilk kez başıma geldi. Ayrıca sakatlıklardan dolayı da zor zamanlar geçirdik. Ezeli rakiplerimize göre geniş bir kadromuz hiç olmadı” diye konuştu.

‘İstediklerini alabiliyorlar’

“Ekonomik anlamda bütçemizin kısıtlı olması da bir sorundu. Fenerbahçe ve Galatasaray bizden maddi anlamda güçlü. İstedikleri oyuncuları alabilme imkanına sahipler” diyen Almeida, “Bu açıdan baktığınızda üçüncülük başarı sayılabilir. Yaptığımız işle gurur duymamız gerektiğini düşünüyorum. Şanssız puan kayıpları, hakem hataları derken, son maça kadar ikinciliği kovaladık” dedi.

‘Alves hep böyle sert oynar…’

“Raul Meireles ve Bruno Alves’in Fenerbahçe’ye gelmelerine çok sevinmiştim. İkisi de kaliteleri tartışılmayacak futbolcular. Şampiyonluğu kazandıkları için onlar adına mutlu oldum. Şimdi Dünya Kupası’nda birlikte forma giyeceğiz. Özellikle bu sezon derbilerde Alves’le kıyasıya bir mücadele içine girdik. Alves’i 10 yıldır tanıyorum, her zaman böyle sert oynamıştır. Meireles de, performansıyla şampiyonluğa önemli katkılarda bulundu. Umarım Brezilya’da daha büyük işler başaracağız.”

FANATİK

Kaynak: http://www.spor1903.com/almeida-bilic...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın