Görüş Bildir
Haberler
Bilgisayar Korsanlarına Karşı Alınabilecek 5 Önlem

Bilgisayar Korsanlarına Karşı Alınabilecek 5 Önlem

Mert Doğan
25.09.2014 - 01:13 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 13:40

Hollywood yıldızlarının hack'lenmesi ve özel fotoğraflarının internete sızdırılmasının ardından internetin ne kadar güvenli olduğu yeniden tartışmaya açıldı.

Hayatımızın bir parçası olan internet artık artan teknolojik gelişmelerle beraber her ne kadar ilerlemiş olsa'da hacker'ları engelleyebilecek kesin bir çözüm bulunmuş değil. Bilgisayar korsanlarının pek çok ünlü yıldıza ait fotoğrafları nasıl elde etmiş olabileceği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmazken ortaya atılan iddialarsa çok vahim iddialara göreünlülerin özel fotoğraflara ulaşan bilgisayar korsaları bir çoğumuzun kullandığı depolama ve uygulamaları kullanarak bu fotoğraflara erişmiş olabileceğini iddia ediliyor.

İddalar göre bilgisayara korsaları Apple kullanıcılarına depolama hizmeti veren ‘iCloud’, ‘Find My iPhone’ isimli akıllı telefon uygulaması ve  Google'ın çevirimiçi dosya depolama servisi Google olan Drive gibi servislere girmiş olabileceği iddia edilirken bilgisayar korsanlarına karşı alınabilecek birkaç önlemle bilgisayar korsanlarını yavaşlatabilir veya durdurabilirsiniz.

1-) Farklı platformlarda aynı şifreyi kullanmayın.

İnternet kullanıcıların gerekse depolama servisleri gerekse sosyal medya hesapları olmak üzere birçok platformda birden fazla hesabı bulunmakta ve hesaplarda hemen hemen hepsinde aynı şifreyi kullanarak büyük bir hata yapmakta hesaplarınızı güvende tutmak veya bir hesabınız bilgisayar korsanların eline geçtiğinde diğer hesaplarınıza erişimi engellemek için mümkün oldukça farklı platformlarda aynı şifreleri kullanmayınız.

2-) Şifrelerin güçlü olduğundan emin olun.

Yine internet kullanıcıların yaptığı büyük hatalardan biri basit ve kırılması birkaç saniye alabilecek şifreler kullanması gelmekte. Bir internet kullanıcısının farklı platformlarda hesapları bulunduğu veya girişlerini kolaylıkla yapmak için basit şifreler kullanmakta buda bilgisayar korsanlarının işini kolaylaştırmakta sizde fotoğraflarınıza ve özel bilgilerinize erişimi engellemek istiyorsanız  güçlü şifreler kullanın veya kullandığınız şifrelerinizi güçlü olup olmadığını kontrol ediniz bunu için sizlerehowsecureismypassword.net adlı siteyi öneriyorum bu siteye giriş yaparak şifrenizin ne kadar güvenli ve ne kadarlık sürede kırabileceğini öğrenebilirsiniz.

3-) Sosyal medya hesaplarınızda da iki adımlı onay sistemini aktif hale getirin. Üçüncü parti uygulamaları kapatın

Günümüzde hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sosyal medya hesaplarınızın bilgisayar korsanların eline geçmesini engellemek veya bu kişileri yavaşlatmak için sosyal medya hesaplarınızı korumak için iki adımlı onay sistemlerinizi aktif ediniz bunlar güvenlik sorusu ve mobil doğrulama olarak bilinen adımlardır ayrıca diğer önlem olarak sosyal medya hesaplarınızla ilişkilendirilmiş üçüncü parti uygulamaları kontol edin çünkü bir çoğu sanıldığı kadar güvenli değil mümkünse bunları hesaplarınızdan kaldırın.

4-Güvenlik sorularını yanıtlarken cevabı sadece sizin bildiğinize emin olun. Kendi sorularınızı oluşturun

Sosyal medya hesapların ve birçok servisin kullandığı güvenlik önlemi olarak kullanıcıların hesaplarını korumak için ağların kullanıcılarına sunduğu güvenlik önlemi olan güvenlik sorusu seçeneği mutlaka kurarak aktif ediniz ve bunu kurarken kendi sorunuzu kendiniz oluşturunuz ve

Kaynak: http://www.biribiziokuyor.net/2014/09...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
YURA İletişim

YU-RA iletişim - Konak, 896. Sk No:2, 35670 Konak/İzmir - 0 555 327 32 71 - 0 232 489 28 90 - iphone, xiaomi, samsung, lg, huawei telefonlar hakkında bilgile... Devamını Gör