Görüş Bildir
Haberler
Beyrut'taki Patlama Sonrası Hükümetten İlk İstifa Geldi

Beyrut'taki Patlama Sonrası Hükümetten İlk İstifa Geldi

Lübnan Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa etti. Bakan Abdussamed, 'Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum' dedi

Beyrut'ta 4 Ağustos'ta meydana gelen 158 kişinin hayatını kaybettiği, ardından hükümeti hedef alan protestoların başladığı patlamayla ilgili hükümetten ilk istifa geldi.

Enformasyon Bakanı Manal Abdussamed, televizyonda yayınlan  konuşmasında, 'Beklentilerini karşılayamadığımız Lübnanlılardan özür diliyorum. Kısa vadede değişim olacağı yok. Beyrut Limanı'ndaki felaketten sonra halkın beklentilerini karşılayacak bir durum kalmadığından hükümetteki görevimden istifa ediyorum' ifadelerini kullandı.

İstifa eden milletvekili sayısı 5

İstifa eden milletvekili sayısı 5

Öte yandan ülkenin resmi haber ajansı NNA, milletvekili Nime Efram'ın da Beyrut'u sarsan şiddetli patlamaya tepki olarak istifa ettiğini aktardı.

Böylece Lübnan'da Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından istifa eden milletvekili sayısı 5'e yükseldi.

Beyrut'ta dün çok şiddetli protesto gösteriler düzenlenmişti 👇

Kentte yaklaşık 300 bin insan evlerinden oldu

Kentte yaklaşık 300 bin insan evlerinden oldu

BBC'nin aktardığına göre bir dizi ülke çoktan Beyrut'a milyonlarca dolarlık yardım sözü vermiş durumda. Ancak BM ajansları daha fazla yardım yapılması çağrısında bulundu.

Beyrut'taki pek çok eve su ya da elektrik sağlanamıyor ve gıda konusunda sıkıntı yaşanacağı endişeleri hakim. Ülkede Kovid-19 vakalarında da artış yaşanıyor ve patlamadan önce de Kovid-19 vakaları nedeniyle yoğun baskı altında olan hastaneler yaralılara yetişmekte zorlanıyor.

Lübnan halkı, yaşananlarda hükümetin 'ihmali olduğunu' söylüyor ve siyasileri 'yolsuzluk yapmakla' suçluyordu. Patlamadan zarar gören mahalleleri ziyaret etmek isteyen iki Lübnanlı bakan halk tarafından bölgeden kovulmuştu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
29
7
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan

Bizde de Soma faciası vb. felaketler yaşandı ama bırak istifayı tam aksine üste çıkmaya çalıştılar.

batistuta

üste çıkmayı bırak insanları zopaladır, ve bu kadar olayın sonucunda soma dan yine yüksek oranda oy aldılar

Dean Winchester

Ne güzel lan. İstifa kültürleri var.

Doğan Serbest

Bunlar geri zekalı. Dış mihraklar yaptı, muhalefetin suçu vs. deyip sıyrılsanıza aradan.