Görüş Bildir
Haberler
Beyninizi Güçlendirmenin ve Sağlıklı Bir Hayata Sahip Olmanın 15 Yolu

Beyninizi Güçlendirmenin ve Sağlıklı Bir Hayata Sahip Olmanın 15 Yolu

Rinascita
31.08.2016 - 14:28

Zihninizi rahatlatarak ve beslenme düzeninizi değiştirerek daha sağlıklı bir yaşama sahip olmanın 15 yolunu Thinking Humanity derlemiş, biz de sizler için düzenledik.

Kaynak: http://www.thinkinghumanity.com/2014/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günlük B12 vitamin takviyesi

1. Günlük B12 vitamin takviyesi

B12 vitamini yalnızca beyninizi güçlendirmez, ayrıca yaşınız ilerledikçe beynin boyutunun küçülmesini de engeller. Bunun yanı sıra herhangi bir şeye daha rahat konsantre olmanıza, eleştirel düşünmeye, daha çabuk öğrenmeye yardımcı olur. Önerilen dozda her gün düzenli kullanımda, B12 vitamini zihinsel faaliyetlerin düzenlenmesi konusunda önemli rol oynuyor.

2. Akşam yemeğini erken yemek ve hafif yiyecekler yemek

2. Akşam yemeğini erken yemek ve hafif yiyecekler yemek

Akşam yemeğini erken yemek, uyumadan önce gıdaların sağlıklı bir şekilde sindirilmesi için vücuda zaman tanır. Alkollü içecekler ve fazla yağlı yiyecekler uyku düzensizliği yapar. Hafif yemekler yemek uyku düzensizliğini engeller. Akşam yemeğini geç yediğiniz zaman oluşabilecek yüksek kan şekeri riskini ortadan kaldırmak ve beyne daha istikrarlı bir enerji akışı sağlamak için akşam yemeğini erken yemelisiniz.

3. Daha fazla badem yemek

3. Daha fazla badem yemek

Bademin ve diğer çerezlerin faydası saymakla bitmez. Yaşımız ilerledikçe maruz kaldığımız bilişsel zayıflamanın önlenmesi konusunda en büyük rolü E vitamini üstleniyor ve bu vitaminin en çok bulunduğu gıda da çerezler. Bademler ayrıca gerekli yağların ve amino asitlerin depolanmasında, dolayısıyla beynin daha rahat odaklanmasında önemli rol oynuyorlar. Fakat yine de dozu konusunda dikkatli olunması gerekiyor. 20 badem, 150 kaloriye yakın bir enerji sağlıyor.

4. Müzik dinlemek

4. Müzik dinlemek

Müzik dinlemenin sağlık konusunda olan etkileri üzerine birçok araştırma yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre yavaş, rahatlatıcı bir müzik inlemek nabız ve kalp hızını yavaşlatıyor, kan basıncını düşürüyor ve vücudunuzdaki stres seviyesini azaltıyor. Müzik dinlemek sağlık açısından önemli, beyninizi deşarj ediyor.

5. Meditasyon

5. Meditasyon

Meditasyon yapmanın, zihin üzerindeki baskıyı kaldırdığı ve zihnin rahatlamasını sağladı kanıtlandı. Yeteri kadar meditasyon yapmak, kan basıncını düşürüyor ve vücuttaki stres hormonlarının azalmasını sağlıyor. Bütün bunların yanı sıra düşünceleri bütünleştirmede, öğrenme ve uzun süre akılda tutma yeteneklerinin gelişmesinde yardımcı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elma suyu içmek

6. Elma suyu içmek

Yapılan araştırmalar sonucunda, elma ve elma suyunun alzheimer hastalığı üzerinde olumlu etkileri olduğu saptandı. Elma ve elma suyu, beyindeki sinir taşıyıcılarının üretilmesinde, öğrenilen bilgilerin daha uzun süre beyinde saklanmasında, hafızanın daha kuvvetli olmasında ve beynin korunmasında etkilidir.

7. Daha fazla sevişmek

7. Daha fazla sevişmek

Sevişmek baş ağrılarını tedavi edebiliyor, stres seviyesini azaltıyor, daha iyi uyumanıza yardımcı oluyor, beyne giden kanın akışını hızlandırıyor ve genel anlamda beynin daha güçlü olmasını sağlıyor.

8. Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek

8. Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek

Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek, stres seviyesinin azalmasına yardımcı oluyor. Kendinizi daha güvende hissetmenizi, aidiyet duygusu yaşamanızı, değer verme ve değer görme duygularını hissetmenizi sağlıyor. Dolayısıyla bedeniniz stresten uzaklaşıyor.

9. Masaja gitmek

9. Masaja gitmek

Birçok insan bunu lüks olarak görse de, masaj yaptırmak sağlık açısından fazlasıyla faydalı bir faaliyet. 1.5 saatlik bir masaj seansı bile kalp hızının düşmesine, kortizol ve insülin seviyelerinin azalmasına, dolayısıyla da stres seviyesinin azalmasına yardımcı oluyor.

10. Okumak

10. Okumak

Okumak, insanın zihnini gerçekten dünyadan uzaklaştırıp bütün stresten arındığı sakin bir dünyaya götürüyor. Dolayısıyla kitap okumak, stres seviyesini azaltıyor ve zihni yaklaşık %68 oranında rahatlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yaratıcı bir hobi ile uğraşmak için zaman yaratmak

11. Yaratıcı bir hobi ile uğraşmak için zaman yaratmak

Yaratıcılığınızı konuşturacağınız, bütün baskılardan, kurallardan, teslim tarihlerinden uzak kalacağınız; dolayısıyla gündelik hayatın stresinden kaçabileceğiniz yaratıcı bir hobi bulmak beyninizi deşarj etmenin en güzel yollarından biridir. İster kitap okumak olsun, ister resim yapmak fark etmez. Herhangi bir hobi ile uğraşırken beyniniz farklı bir boyuta geçiş yapar ve özgür hisseder.

12. Spor yapmak

12. Spor yapmak

Spor yapmak herhangi bir şeye daha rahat odaklanmanızı, beyninizi deşarj etmenizi, daha disiplinli ve düzenli bir hayat yaşamanızı, düşüncelerinizi ve işlerinizi daha rahat sıraya koymanızı sağlıyor.

13. Kendinizi doğanın kucağına bırakmak

13. Kendinizi doğanın kucağına bırakmak

Yapay ışığın altında çok fazla zaman geçirdiğinizde, stres seviyeniz artıyor. Doğal ışık altında, doğada zaman geçirmek ise uykunuzu düzenliyor, dikkatiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlıyor ve beyninize daha fazla enerji veriyor.

14. Doğa yürüyüşüne çıkmak

14. Doğa yürüyüşüne çıkmak

Doğada yürüyüşe çıkmak yalnızca iyi bir spor imkanı sağlamıyor, aynı zamanda zihninizi rahatlatmanızı da sağlıyor. Yapılan araştırmalara göre öldürücü soğuklukta bir havada bile doğa yürüyüşüne çıkmak, katılımcıların odaklanma ve hafıza derecesinde %20'lik bir artış sağladı.

15. Her şeyi aynı anda yapmayı bırakmak

15. Her şeyi aynı anda yapmayı bırakmak

Aynı anda birden fazla şeyi yapmaya çalışmak, beyninize fazla yüklenmek demektir. Bu durumda yaratıcılığınız, üreticiliğiniz, hafızanız ve beyniniz fazlasıyla etkilenir. Artık neyin önemli, neyin önemsiz olduğunu anlayamaz hale gelirsiniz. Bu da hata yapma riskinizi arttırır ve hayatınıza daha fazla stres katar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
43
14
11
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

Kesinlikle müzik dinlemek ve okumak, insanın zihnini gerçekten dünyadan uzaklaştırıp bütün stresten arındığı sakin bir dünyaya götürüyor. Doğa yürüyüşleri ya... Devamını Gör

muhammet mırık

çalışmak genetiğe aykırı arkadaşlar çalışmayın yani bakın bilimsel konuşuyoruz.

arkadaşlar b12 vitamini suda çözündüğü için vücudu çok çabuk terkedebilen bir vitamindir. o yüzden başıma gelenlerden yola çıkarak söylüyorum ki bu vitamini ... Devamını Gör