Görüş Bildir
Haberler
Beyin Sağlığınızı Anlamak İçin 20 Saniyelik Test

Beyin Sağlığınızı Anlamak İçin 20 Saniyelik Test

Onedio Medya
16.01.2015 - 13:36 Son Güncelleme: 16.01.2015 - 13:52
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyin sağlığı dengeyi mi sağlar? Japonya’da gerçekleştirilen araştırmaya göre tek bacaklarının üstünde 20 saniye ya da daha fazla duramayan insanlar felç ve demans gibi hastalıklara, durabilenlere oranla daha yatkın...

Bu testle sıkıntı yaşayan insanlar, bu pozu tutturanlara göre bilişsel fonksiyonlarında da düşük puanlar alıyorlar.

Bir açıklama: Yaşlı insanlar ve beden kütle indeksi daha yüksek kişiler araştırmacılara göre denge testinde daha kötü sonuçlar almakta. Literatür bize ilerleyen yaş ve obezitenin felç ve demans için risk faktörleri oluşturmakta.

Fakat ötesi de olabilir. Geçmişte yapılan araştırmalar, beyinde bulunan küçük kan damarlarının hastalık taşıması, beyinin hareket mekanizmaları (denge gibi) için çok önemli olan ‘beyaz madde”yi etkileyebilir. Bunun suçlusu da çoğu zaman yüksek kan basıncıdır.

Yine de dengeyi etkileyen birçok faktör vardır, yani bu test meselelere dair her şeyi belli etmez. UCLA’de nöroloji profesörü olan ve Men’s Health’e danışmanlık da yapan Dr. David Liebeskind şöyle açıklıyor: “Bu basit nörolojik disfonksiyonları tespit edebilir, fakat felç gibi diğer problemler için pek açıklayıcı değildir.”

Dr. Liebeskind yılda 2 kez kan basıncının kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor çünkü beyin ve sağlık konusunda önemli bağlantılar var. Eğer yüksek tansiyonunuz var ise, kan basıncına daha da dikkat etmeli, doktorunuzla beraber kontrollü olmalısınız.

University of Connecticut’da nöroloji profesörü olan Dr. Leslie Wolfson’a göre büyük denge problemleri yaşıyorsanız (özellikle de düşme gibi) mutlaka doktora görünmelisiniz.

Menshealth

Kaynak: http://www.menshealth.com.tr/beyin-sa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın