Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Yakalılar Mesai Dışı Çalışma Düzenine Karşı Bağlantıyı Kesiyor

Beyaz Yakalılar Mesai Dışı Çalışma Düzenine Karşı Bağlantıyı Kesiyor

adem kara
03.10.2014 - 17:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz yakalılar mesai saatinden sonra işle bağlantıyı kesme çağrısıyla yola çıkıyor. Mesai sonrası işle bağlantıyı sürdürerek çalışmaya devam ettiğini söyleyen beyaz yakalılar, iletişim teknolojilerinin angarya ve karşılıksız çalışmayı, esnek ve belirsiz çalışma saatlerini de beraberinde getirdiğini belirtiyorlar.

İleri Haber internet gazetesinin haberine göre Bağlantıyı Kes Hareketi’nden Kader Sucuk “Gece-gündüz demeden, dost sohbetinde, aile toplantısında, kâr ve sömürü mekanizmalarının dışında kendimize ve sevdiklerimize ayırmamız gereken zamanda e-posta, mesaj ve çağrılarla çalışmaya zorlanıyoruz. Görünür bir zorunluluk olmasa bile bağlantıyı sürdürmek işin gereği ya da bir sorumluluk halini alıyor.” diyerek sözlerine “Bu angarya ve karşılıksız çalışmayı sonlandırmak için beyaz yakalıların mesai saatleri dışında işle bağlantıyı kesme hakkını savunması gerektiğini” ekledi.

Bağlantıyı Kes Hareketi’nin yola çıkış çağrısı şu şekilde:

“Biz beyaz yakalılar haftanın önemli bir bölümünde işten geç çıkmakla kalmıyor mesai sonrası işle bağlantıyı sürdürerek çalışmaya devam ediyoruz. Esnek ve belirsiz çalışma saatleri yüzünden angarya ve karşılıksız çalışıyoruz.

Dost sohbetinde, aile toplantısında hatta konserde, sinemada bile kendimizi çalışırken buluyoruz. Akıllı telefonla, tablet bilgisayarla, diz üstü bilgisayarla dolaşıyor; sürekli kablosuz internet arıyoruz.

Binlerce beyaz yakalı olarak bankacılık, iletişim teknolojileri, ticaret, ilaç, mühendislik gibi birçok farklı sektörde işle bağlantıyı sürdürerek iş saatleri dışında karşılıksız çalışmaya devam ediyoruz. Karşılıksız fazla çalışma ile görünmez bir sömürü mekanizmasının içerisinde büyük bir değer yaratıyoruz. Karşılığında ne ek mesai ücreti ne de tatil hakkımızı alabiliyoruz.

Artık bu görünmez angarya düzeninden kurtulmak istiyoruz. Biz beyaz yakalılar “Bağlantıyı Kesme Hakkı”mızı istiyoruz. İş saatleri dışında akıllı telefonla ya da bilgisayarla bağlanarak fazla mesai yapmak istemiyoruz.

Beyaz yakalı bağlantıyı kesme hakkını kullan!

Diz üstü bilgisayarı iş yerinde bırak!

İşle ilgili e-posta ve çağrıları cevaplama!

İşle bağlantıyı kes!”

İleri Haber & Yeşil Gazete

Kaynak: http://yesilgazete.org/blog/2014/10/0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0