Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Saray Yakınında Patlama

Beyaz Saray Yakınında Patlama

ATKN
07.03.2015 - 18:15 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 18:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Obama ailesi ayrılmak üzereyken Beyaz Saray bahçesinin hemen dışında bir yiyecek kamyoneti patladı. Olay Beyaz Saray'da kısa süreli güvenlik alarmına sebep oldu. 

Obama ailesi helikopter ile Beyaz Saray’dan ayrılmak üzereyken, sarayın güney bahçesi tarafından şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Sesin kaynağı Beyaz Saray bahçesinin hemen dışında patlayan bir yiyecek kamyonetiydi. Patlama sebebiyle saray ve etrafında büyük bir duman bulutu oluştu.

Patlama olduğunda Obama ve ailesi helikoptere binmeye hazırlanıyordu ve patlamanın yakın olduğu güney bahçesine bulunmuyorlardı.

Gizli Servis sözcüsü Brian Leary, patlama sebebiyle ortaya çıkan yangının kontrol altına alındığını ve kamyonet enkazı ve çevresinin bomba arama köpekleriyle tarandığını açıkladı.

Patlama sesiyle gizli servis alarma geçerken, ne olduğu anlaşılana kadar basın mensuplarını brifing odasına sokup kapıları kilitledi ve dışarıya çıkmalarına bir süre izin vermedi.

Obama ailesi bir saat gecikmeli olarak Beyaz Saray'dan ayrıldı ve Sivil Haklar Yürüyüşü'nün 50. yıl dönümü sebebiyle Alabama eyaletinin Selma kentine gitti.

Al Jazeera Turk

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/bey...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0