Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Saçlara Doğal Çözümler

Beyaz Saçlara Doğal Çözümler

Kadınon.com
05.01.2015 - 14:13 Son Güncelleme: 05.01.2015 - 14:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hangi kadın beyaz ve gri saçlarla görünmeyi ister ki? Tabi ki hiçbiri. Ancak bazen genetik faktörler erkenden saçların beyazlamasına neden olabiliyor.

Bu görünümden rahatsız olan her bayan soluğu kuaförde alıyor ve saçlarını boyatıyor. Boyalı saçlarla çok güzel görünebilirsiniz ancak bunların zararlı olduğu da bir gerçek.

Biz size beyaz saçları boyatmadan da etkili yöntemler sunacağız. Umarım beğenirsiniz. İşte beyaz saçlar için doğal çözümler…

Yazıya başlamadan önce şunu belirtmek isterim. Saç beyazlaması genetik olabileceği gibi bazı sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Bunun dışında ilerleyen yaş ve stres de saçlarınızın beyazlamasında önemli rol oynuyor. Ama düzenli uygulayacağınız bakım sayesinde saçlarınız daha canlı ve sağlıklı olabilir.

Kına doğal olduğu için saç boyası gibi saçlarınıza zarar vermez. Üstelik saçınızı da beslemeye yardımcıdır. Kınanın birçok çeşidi var. Aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Kınayı daha çok kumral ve kızıl saçlı kişiler kullanabilir. Kınanın tutması açısından saç rengi önemli.

Adaçayı birçok derde deva. Soğuk kış günlerinde gribal enfeksiyonlara yakalanmak istemiyorsanız günlük bir fincan adaçayı tüketebilirsiniz mesela. Adaçayı saçlara da iyi geliyor. Beyazlarınızın artmasını istemiyorsanız adaçayı kullanabilirsiniz. 2 bardak kaynamış suya 2-3 çay kaşığı adaçayı atın ve 10-15 dakika kadar demleyin. Sonra süzün ve soğumasını bekleyin. Karışımı saçlarınıza sürün ve kurumasını bekleyin. İyice kuruduktan sonra ılık suyla durulayın.

Saçlardaki beyazlarla mücadele etmenin bir diğer yolu da siyah çay. 2 çay kaşığı siyah çayı kaynatın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza sürün ve 5-10 dakika kadar bekletin. Sonrasında saçlarınızı ılık suyla durulayın.

Bir başka yöntem de çay, soğan kabuğu ve defne yaprağı karışımıdır. İki litre suyun içine iki çorba kaşığı çay, iki soğan kabuğu ve üç defne yaprağını koyun ve kaynatın. Demlendikten sonra süzün ve oda sıcaklığına geldikten sonra saç diplerinize karışımı sürün. Her gün düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızdaki beyazların azaldığını göreceksiniz.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/beyaz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
16
14
12
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kübra Kosu

Saçlarımı boyattıktan sonra dökülmelerim başladı ama kopma falan değil diplerden dökülüyordu doğal keratin kullandım saçlarım da dökülme durdu uçlarda da yıp... Devamını Gör