Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş'ta Keşfedilmeye Değer 5 Kahve Dükkanı

Beşiktaş'ta Keşfedilmeye Değer 5 Kahve Dükkanı

Yagmur Sakız
06.05.2014 - 21:40 Son Güncelleme: 07.05.2014 - 00:05

Hakkını verin, Beşiktaş çok acayip bir yer olmaya başladı. Bunca zamandır Beşiktaş'ta oturmuş ve hala oturmakta olan kişiler olarak söylüyoruz, eskiden her aktivite için Taksim'e çıkmak gerekirken şimdi Beşiktaş'tan çıkamaz olduk. E haliyle naçizane 3 5 yer keşfettik bu vesileyle. 

Siz de gidip gördüğünüzde; 'Kahve dediğin budur, daha lezzetlisini içmedim', 'Ne güzel tasarlamış adamlar, saatlerce çıkasım gelmez benim buradan!', 'Hem de çok ucuz, tam takeaway'lik', 'E burası sergi?' gibi cümleler kuracağınıza eminiz.     

Daha fazla merak da ettirmeyelim. Hadi, buyurun.

1. Petra Roasting Co.

1. Petra Roasting Co.

Standartların dışında bir kahve dükkanı arıyorsanız buraya mutlaka gitmelisiniz. Ama önce size lokasyonunu söyleyelim, aksi takdirde bulabileceğinizi sanmıyoruz, malum kapıda tabela yok. Atv'nin arka tarafında Selenium Panaroma Residence'in hemen altında bulunan bu dükkan aynı zamanda bir sergi. Kahvenizi yudumlarken etrafı gezebilir ve sanatla dolabilirsiniz. 

Foursquare : Petra Roasting Co.

Instagram   : petracoffee on Instagram

2. No 41 Beşiktaş

2. No 41 Beşiktaş

No 41'den içeriye adımımızı attığımız anda karşıda asılı bir bisikletle karşılaştık. Biraz daha göz gezdirdiğimizde tuğlalarla oluşturulmuş özel bölümüne, kütüklerle tasarlanmış aydınlatma düzenine ve saymakla bitiremeyeceğimiz diğer detaylarına bakarken şu cümleyi içimizden mi dışımızdan mı söyledik tam hatırlamıyoruz :  'Aha! Tam bir butik kahve dükkanı!'  

Ayrıca tasarımdaki özeni kahve seçimiyle de devam ettirmişler. İtalyan lezzetinde Illy kahvesini sizle buluşturan bu şirin yerde, aynı zamanda trafikte sıkışan araçlara da kahve servisi  yapılıyor, şipşak!  Üstelik ister kendinize ister hediyelik olarak alabileceğiniz özel tasarım bez çantalar ve defterler de mevcut. 

Tatlılarından bahsetmezsek çok ayıp olur, ama hangisini önersek diğerinin hatırı kalacak. Bizim favorilerimiz kırmızı meyveli cheesecake ve nutellalı kek. Nutellalı keki ısıttırmayı unutmayın :)

Foursquare: No 41

Instagram   : no41besiktas on Instagram

3. Okkalı Kahve

3. Okkalı Kahve

Konu Okkalı kahve olunca nereden başlasak bilemedik. Bir kere kahveyi kendileri kavuruyorlar. Zaten işlerini o kadar severek yapıyorlar ki bunu her davranışlarından anlıyorsunuz. Güleryüz hiç eksik olmuyor, her sorunuzu itinayla cevaplayıp menüdeki her kahvenin hikayesini size anlatabilecek bir işletmecisi var. 

Menüdeki kahveler deyince.. Kervensaray diye bir kahveleri var, denemezseniz kaybedersiniz. Şimdi keklere de girip cevizli tarçınlı diyeceğiz ama portakallıya ihanet etmiş hissedeğiz kendimizi. İyisi mi siz damak zevkinize hangisi uygunsa ondan bir tane söyleyin. Afiyet olsun!

Foursquare : Okkalı Kahve

4. Holy Cafe Beşiktaş

4. Holy Cafe Beşiktaş

Holy Cafe'yi Çukurcuma'daki ününden dolayı duymuş olabilirsiniz, ama Akaretler'deki şubesini bilmiyor olmanıza gönlümüz el vermez. Personel çok samimi, sanki arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi yakınlar size.  Kahveler de bildiğimiz, aşina olduğumuz tat, Julius Meinl. 

Bir de kekleri söylemeden geçemeyeceğiz. Hele ki çikolatalısı!  

Foursquare : Holy Coffee

5. The Bee

5. The Bee

Beşiktaş çarşıda bir take away alsam da gezerken içsem diye içinizden geçiriyorsanız hemen bu dükkana uğramanızı öneriyoruz. Ihlamurdere caddesi üzerinde bulunan bu 'ufacık tefecik içi dolu kahvecik' diye nitelendirdiğimiz mekan fiyat olarak da çok makul. Hem de Julius Meinl kahvesi satıyorlar, bizden söylemesi!

Foursquare : The Bee

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
6
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın