Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş İkinci Olur mu, Nasıl Olur? Süper Lig'de İkincilik Hesapları

Beşiktaş İkinci Olur mu, Nasıl Olur? Süper Lig'de İkincilik Hesapları

Bahadır
05.06.2023 - 20:26

Süper Lig'de Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmesiyle Beşiktaş için ikincilik şansı doğdu. Güncel puan tablosunda Fenerbahçe ikinci sıradaki yerini korurken sarı-lacivertlilerin ligdeki konumunu Beşiktaş belirleyecek. Siyah-beyazlıların haftaya oynayacağı Konyaspor durumu netleştirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Süper Lig'de ikili averaj sistemi

Süper Lig'de ikili averaj sistemi

Süper Lig'de iki takımında aynı puana sahip olması durumunda ikili averaj devreye giriyor. Bu sistemde sezon içerisinde iki takım arasında oynanan maçlara bakılarak üstün taraf belirleniyor. Eğer maçlarda eşitlik söz konusu ise tarafların bu maçlarda attıkları gol sayıları dikkate alınıyor. 

İki ekip arasında hala eşitlik varsa genel puan durumundaki atılan averaja başvuruluyor. Takımların averajları da eşitse sezon içerisinde daha fazla gol atan ekip, üstün sayılıyor.  Buna rağmen belirlenemezlik durumunda hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılıyor.

İkili averajda kim üstün? Fenerbahçe mi Beşiktaş mı?

İkili averajda kim üstün? Fenerbahçe mi Beşiktaş mı?

Süper Lig'deki son maçında Kasımpaşa'yı 5-2 mağlup eden Beşiktaş, puanını 77'ye çıkartarak Fenerbahçe'yi yakaladı. Fenerbahçe, Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu ve 77 puanda kaldı. 

Beşiktaş, puan durumunda şu anda üçüncü sırada yer alsa da Konyaspor maçını kazandığı takdirde ikili averaj sayesinde ikinclik koltuğuna oturacak. 

Fenerbahçe ile Beşiktaş ligin ilk yarısında 0-0 berabere kalmış ikinci yarısındaki maçta ise zafere ulaşan taraf 4-2'lik skorla Beşiktaş olmuştu.

Beşiktaş nasıl ikinci olur?

Beşiktaş nasıl ikinci olur?

Fenerbahçe'nin ligin son haftasındaki maçı Gaziantep FK ile. Gaziantep FK, deprem nedeniyle ligden çekildiği için sarı-lacivertliler puanını otomatik olarak 80'e çıkaracak. 

Beşiktaş ise ligi Konyaspor maçı ile noktalayacak. Siyah-beyazlılar, Konyaspor'u mağlup etmeleri durumunda ikinciliği Fenerbahçe'nin elinden alacak. Fakat Beşiktaş'ın olası puan kaybında Fenerbahçe sezonu ikinci bitirecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın