Görüş Bildir
Haberler
Beş İsimli Adamın Dramı: 2 Kez Askere Gitti, Başkasının Yerine Hapis Yattı

Beş İsimli Adamın Dramı: 2 Kez Askere Gitti, Başkasının Yerine Hapis Yattı

Antalya'da yaşayan 54 yaşındaki Ersin Akbaş, doğumunda kayıtlara yanlışlıkla kız olarak geçirilmesi ile başlayan hatalar zinciriyle, resmi kurumlarda 5 farklı isimle yer aldı.

Ersin, Ersün, Ergün, Ergun ve Ergin Akbaş isimlerini alan talihsiz adam, yaşanan hata nedeniyle 2 kere askerliğe gitti ve bir kere başkasının yerine hapis yattı. Evliliğinin de tehlikeye girdiğini söyleyen Akbaş, 'İnsanın bir kocası olur. Hanımın 5 kocası var. Hatta eşim bu yüzden boşanma davası açacak' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nüfus müdürlüğüne farklı isimle 'kız' olarak kaydedildi, karışıklık başladı

Nüfus müdürlüğüne farklı isimle 'kız' olarak kaydedildi, karışıklık başladı
www.egedesonsoz.com

Antalya'da yaşayan Ersin Akbaş, 5 farklı isimden dolayı hayatı boyunca çeşitli mağduriyetler yaşamış şanssız bir vatandaş.

1966 yılında Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde doğan Akbaş, Çaycuma Nüfus Müdürlüğü'ne adı 'Ersin Akbaş' olarak bildirilmesine rağmen 'Ergün Akbaş' ismiyle, cinsiyeti 'kız' olarak kaydedildi. İlerleyen dönemde bu yanlışlık düzeltildi. Ancak yanlış isimle kaydetme hatası farklı tarihlerde tekrar etti.

2 kere askerlik yaptı, başkasının yerine 15 gün hapis yattı

2 kere askerlik yaptı, başkasının yerine 15 gün hapis yattı

Ersin Akbaş, iddiasına göre iki kez askerlik yaptı. Kendi adıyla 1986-1987 yılları arasında 18 aylık vatani görevi yapan Akbaş, 1990 yılında Körfez kriziyle çıkan seferberlik sonrası ikinci kez askerliğe çağrıldı. 

Akbaş, ikinci askerliğini de ‘Ersün’ adıyla yaptı. Şanssız adam, 2008 yılında dava açarak gerçek ismine kavuştu. Ersin Akbaş, yeni kimliğine kavuşsa da şanssızlıklar peşini bırakmadı. 2011 yılında başkasının yerine hapis yattı. Hata anlaşılınca 15 gün sonra tahliye oldu.

'Ben kime hesap soracağım?'

'Ben kime hesap soracağım?'
www.memurlar.net

Ersin Akbaş, muhabirlere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Kızım bana 'Baba televizyonlara çıkma' diyor. O da haklı ama ben kime hesap soracağım, kime ne diyeceğim? 5 tane isim var. Cumhurbaşkanı'na, Adalet Bakanı'na da sesleniyorum. Ben çok mağdur oldum. Çoluk çocuğum mağdur oldu. Baba adları net olmadığı için oğullarım bu yüzden okulu bıraktı. Bu hataların cezasını benim mi çekmem gerekiyor? Sorumlular kim, nerede...'

'Hanımın 5 kocası var'

Yaşananlardan ötürü evliliğinin de sarsıldığını söyleyen Akbaş, 'Doğumdan beri bu mücadeleyi veriyorum. Üzerime kaç kimlik çıktı, onu da bilmiyorum. Benim bildiğim 5 tane isim var. Bu durumdan çoluk çocuğum da çok etkilendi. İnsanın bir kocası olur. Hanımın 5 kocası var. Ayıp. Bu kadar da olmaz. Kendimden utanır hale geldim. Hatta eşim bu yüzden boşanma davası açacak. Hanımla evliyim ama Ersin olarak evliyim. 3 çocuğum var. Onlar da bu mücadeleden bıktı. Bana bu işi çözemeyeceğimi söylüyorlar.' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
48
16
16
14
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Üzücü ama komik lakin oldukça üzücü fakat komik yani aslında üzücü tarafı da var komik olduğu gibi üzücü de aynı zamanda. Gülmemek için kendimi tuttuğum cidd... Devamını Gör

Yaşar ne yaşar ne yaşamaz gibi olmuş...

Nur

hanımın 5 kocası var mıııı hahdhdhshskslshhdjds