Görüş Bildir
Haberler
Ben de Instagram Fenomeni Olacağım Diyenlerin Akıl Sır Erdiremediği Tüyoları, Çarpıcı Kareleriyle Anlatan Fotoğrafçı: Jordi Koalitic

Ben de Instagram Fenomeni Olacağım Diyenlerin Akıl Sır Erdiremediği Tüyoları, Çarpıcı Kareleriyle Anlatan Fotoğrafçı: Jordi Koalitic

idil kaba
16.10.2019 - 16:16 Son Güncelleme: 16.10.2019 - 19:38

Instagram'da karşımıza çıktığında millet bunları nasıl çekiyor arkadaş sorusunu yönelttiğimiz birbirinden nefis fotoğrafların arka planını daha önce görmüş müydünüz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerik hazırlanırken Jordi Koalitic'in instagram hesabından ve Learn Photoshop Club sitesinden yararlanılmıştır. 

Bütün mesele, perspektif! Fotoğraf sanatçısı, Jordi Koalitic'in birbirinden yaratıcı karelerinde bazen bir tenis topuna, bazen de bir pet şişeye rastlamanız mümkün.

Sanatçının fotoğraflarındaki en önemli üç nokta: Derinlik, yaratıcılık ve basitlik. Hayranı olduğu Quentin Tarantino'nun oldukça yaratıcı ve farklı bakış açısından etkilendiğini de eklemeden geçmeyelim.

Değerli sanatçı sinemaya olan ilgisi sayesinde 18 yaşında fotoğrafçılığa merak salarak, günlük yaşantısından mekanlar belirleyip, basit araç gereçleri kullanarak bambaşka atmosferler yaratıyor.

Birbirinden güzel karelerin ortaya çıkmasına bir sebep de 'dinamizm'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanatçının yaşadığı mahallede çektiği nefis karelerin tarifi çokça yaratıcılık ve bir tutam hayal gücü!

Aklımızın sınırlarını zorlayan karelerin püf noktası ise, belirli bir işleve sahip nesnelerin işlevleri dışında bir kullanımla, yeni bir sanatsal gaye güderek, farklı bakış açıları oluşturması desek pek yanılmış olmayız.

Bakmasını bilmek, anı yakalamak ve biraz Lightroom bilgisiyle Instagram'da iki kere bakmamıza sebep olacak kareler ortaya koymanız mümkün bizden söylemesi.

Mekan kullanımı, tema ve fotoğraf efektlerinin bir bütün olarak birbirini desteklemesi ortaya hikayesi olan kareler çıkarmanıza olanak tanır.

Değerli sanatçının birbirinden çarpıcı kareleriyle sizleri baş başa bırakıyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
51
10
6
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Salih Demir

ekipmanını yazmamıs hiç biyere ya sony a7 iii mi o makine ne.

moondark

sony a7 s

moondark

Mmmükemmel!

Yiğit Sagir

Uzun zamandır atkip ettiğim ilham veren çok başarılı bir adam burda görmek güzel fikirleri harika her gün düşündüğünü söylemişti çok yaratıcı ekibiyle birlik... Devamını Gör