Görüş Bildir
Haberler
Becerileri ile Gönlümüzü Fethedip Sırtımızdaki Yükü Azaltan 16 Özel Robot

Becerileri ile Gönlümüzü Fethedip Sırtımızdaki Yükü Azaltan 16 Özel Robot

Begüm
29.08.2020 - 21:58

Biz hala mutfak robotunda kaldık 😲

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. PR2

1. PR2
www.razorrobotics.com

Deneysel ev işlerini yapmak için tasarlanmış olan PR2, mutfakta yemekler pişiriyor, evi topluyor ve çamaşır makinesini boşaltıyor. Aslında hepimizin yıllardır istediği, evde her işe koşan çok kapsamlı bir yardımcı robot PR2 ve evde harikalar yaratıyor. Unutmadan söyleyelim mutfaktan su bile getiriyor!

2. Somnox Uyku Robotu

2. Somnox Uyku Robotu

Kulağa ilk başta garip gelse de bu uyku robotu ile gerçekten çok daha verimli ve kaliteli bir uyku geçirebilirsiniz. Dokunduğunuz an nefes almaya başlayan robot, sizin nefes alışverişinizi zamanla düzelterek uykuya rahat ve hızlı bir şekilde dalmanızı kolaylaştırıyor ve uykunuzda da daha düzenli nefes alıp vermenizi sağlıyor. Özellikle gece yatağa girdiğinde yatakta dönmektense mışıl mışıl uyku çekmek isteyenler için kurtarıcı niteliğinde bir robot.

3. Aeolus

3. Aeolus

Hayatı kolaylaştırmak için tasarlanan ve özünde bir hizmet robotu olan Aeolous etrafı temizliyor, ortalığı topluyor, servis yapıyor ve pek çok şeyi getirip götürebiliyor. Ofis, restoran ve evlerde kullanılmak üzere üretilen Aeolous görüntüsü ile de kalpleri hemen fethediyor.

4. Aibo Robot Hayvan

4. Aibo Robot Hayvan

Sony tarafından üretilen Aibo bir köpeğin yapabileceği her şeyi rahatlıkla yapabilen, sevimli mi sevimli bir robot. Üretim tarihi ile de diğer robotlara fark atan Aibo, 1999 yılından beri sürekli geliştirilerek varlığını koruyor. Görüntü kaydı yapabilen, yüzleri tanıyan ve komutları algılayabilen Aibo yalnız yaşayanlar ve köpek severler için kurtarıcı bir arkadaş.

5. Kirobo Robot Arkadaş

5. Kirobo Robot Arkadaş

Avucunuza sığabilecek kadar küçük olan Kirobo özellikle yalnız yaşayan insanlara arkadaş olmak için üretilmiş bir robot. Ses tonunu ve hareket tarzını konuştuğu kişiye göre değiştirebiliyor. Bir diğer özelliği ise uzayda konuşabilen ilk robot olması!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Qoobo Robot Yastık

6. Qoobo Robot Yastık

Japon robot Qoobo aslında bir terapi robotu ve insanların kedi, köpek gibi gerçek bir evcil hayvandan alınan hazzı vermeyi amaçlıyor. Titreşim dalgaları ve özellikleri ile tam bir evcil hayvan gibi kuyruğunu sallıyor ve üzerine yatılabiliyor. Japonya'da ciddi oranda terapilerde başarılı olduğu da kanıtlanmış.

7. Valkyrie

7. Valkyrie

NASA tarafından geliştirilen Valkyrie olası afetlerde insanlara yardım etmek için tasarlanmış bir robot. 1.90 boya sahip olan Valkyrie araba sürebiliyor, enkazı kazabiliyor ve duvarları delerek oralardan geçebiliyor. Tüm bunların yanı sıra Valkyrie insani bedeninin yanı sıra gerekli ekipmanlar takıldığında uzay araçlarını tamir edebilecek bir robota da dönüşebiliyor.

8. Robot Jokeyler

8. Robot Jokeyler

Geleceğin alternatif jokeyleri olarak görülen bu robotlar sahip oldukları GPS sensörleri ile uzaktan kontrol ediyor. Özel olarak tasarlanan kamçıları ile deveyi yönlendirebiliyor ve yarışlarda çok iyi performanslar sergiliyorlar.

9. Müzik Robotları: Compressorhead ve Z-Machines

9. Müzik Robotları: Compressorhead ve Z-Machines

Robot dünyası sadece etrafı toplayan ya da işlerinizi halleden robotlardan oluşmuyor, aralarında çok başarılı şarkılar ve besteler yapanlar da bulunuyor. Bunlardan biri olan Compressorhead (sağ) üç üyesi bulunan metal müzik grubu turnelere çıkıyor ve pek çok şarkısı bulunuyor. Diğeri ise Z-Machines isimli müzik robotu, her ne kadar korkutucu bir görünümü olsa da yaptığı parçalar harika!

10. LS3

10. LS3

Büyükbaş bir hayvana benzeyen gövdesi ile askeri bir proje için tasarlanmış bir robot ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Savunma Bakanlığı tarafından zorlu arazilerde askeri mühimmat taşımak için geliştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Wall-Ye

11. Wall-Ye

Eğer üzüm bağlarınız varsa Wall-Ye tam da sizin için geliştirilmiş bir robot. Genel olarak budama ve daha zorlu işler için geliştirilen Wall-Ye güneş enerjisiyle çalışıyor ve pek çok çeşitte makasa sahip. Ayrıca çok da sevimli!

12. Handle

12. Handle
www.bostondynamics.com

Boston Dynamics tarafından geliştirilen Handle akrobatik hareketleri sayesinde pek çok işi kolaylıkla yapabiliyor. Şu anlık ağır eşyaları taşıma işinde kullanılan Handle ileride askeri yapılanmada kullanılacak.

13. Bertolt Meyer’in Klonu

13. Bertolt Meyer’in Klonu

Dünyanın ilk biyonik robotu olan Bertolt Meyer'in klonu tıpkı bir insan gibi nefes alabiliyor, yürüyebiliyor hatta sentetik organlara bile sahip! Yapay beden parçaları ile aksayarak da olsa yürüyebiliyor. Bu klonun asıl sağladığı şey ise insan organlarının sentetik olarak üretilebilmesi ve tıp alanında nasıl kullanılabileceğinin araştırılması. Örneğin klon için geliştirilen pankreas tıp dünyasında büyük bir değişimin habercisi.

14. Line-Us Çizin Robotu

14. Line-Us Çizin Robotu

Her ne kadar bir insan veya hayvan gibi gözükmese de Line-Us da bir robot ve en yeteneklisinden! Kullanıcının yaptığı çizimleri algılayarak birebir aynı çizimi yapabilen Line-Us hızlı bir şekilde çizim yeteceği olmayanların bile hayatını kolaylaştırıyor.

15. Alter

15. Alter

Japonya Ulusal Bilim Müzesi tarafından geliştirilen Alter, bir insanın sahip olduğu pek çok özelliğe sahip. Yüz ifadeleri ve tepkileri bir insanınkine o kadar çok benziyor ki, çalıştığı yerdekiler onu iş arkadaşlarından ayırmıyor. Geliştirilmiş yapay zekası sayesinde her şeyi biliyor ve ona göre doğru hareket ediyor. Alter aynı zamanda masal okuyup şarkı söyleyebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Seks Robotu Samantha

16. Seks Robotu Samantha

Evet bunu da yaptılar, G noktası olan ve bazen hayır diyen bir seks robotu. Barselonalı Sergi Santos tarafından tasarlanan Samantha'nın en sevdiği şey öpülmek ve sevilmek. Dişlerine kadar her şeyi gerçekçi olan Samantha cinsel içerikli cümleler kurarak karşı tarafı mutlu etmeyi amaçlıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
12
5
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ceren

8. Ortadoğu düşünülerek mi tasarlanmış, çok uğraştırmamıştır eminim.