Görüş Bildir
Haberler
Bebeğini Tuvalette Doğurdu: Üvey Babasının Tecavüzüne Uğrayan Kadın, 'Cinayete Teşebbüs'ten Tutuklandı

etiket Bebeğini Tuvalette Doğurdu: Üvey Babasının Tecavüzüne Uğrayan Kadın, 'Cinayete Teşebbüs'ten Tutuklandı

ozcanmine
12.11.2018 - 19:43 Son Güncelleme: 13.11.2018 - 08:42

Imalda Cortez isimli bir kadın, kürtajın yasak olduğu El Salvador'da 70 yaşındaki üvey babasının geçtiğimiz yıl kendisine tecavüz etmesinden dolayı hamile kaldı ve tuvalette bebeği dünyaya getirdi. Cortez'e, tuvalette bebeğinin doğumunu gerçekleştirmesinden dolayı 'cinayete teşebbüs'ten dava açıldı. 

Tecavüzle suçlanan babası hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.

Tecavüzle suçlanan babası hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.

2017 yılından beri tutuklu olan 20 yaşındaki yaşındaki Cortez, 12 yaşından beri üvey babası tarafından taciz edildiğini ifade ederken, tecavüzle suçlanan adam hakkında henüz bir soruşturma açılmadı.

Cezaevine gönderildi.

Cezaevine gönderildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Cortez, evlerinin tuvaletinde kanlar içinde bulununca hastaneye kaldırıldı. Cortez'e ilk müdahaleyi yapan acil doktorları kürtajdan şüphelenince polisi aradı ve polis ekipleri bebeği evlerinin tuvaletinde sağlıklı bir şekilde buldu. 

Hamile olduğunu bile bilmediğini söyleyen Cortez hakkında 'cinayete teşebbüs'ten dava açıldı. Kefalet talebi reddedilen Cortez, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Şimdiye kadar bir kadına karşı bu kadar adaletsizlik yapıldığını görmedim."

"Şimdiye kadar bir kadına karşı bu kadar adaletsizlik yapıldığını görmedim."

Her koşulda kürtajın yasak olduğu El Salvador'da kürtaj yaptıran kadınlar oldukça ağır cezalara çarptırılırken Cortez'in avukatı Bertha Maria Delon, 'Şimdiye kadar bir kadına karşı bu kadar adaletsizlik yapıldığını görmedim. Bir mağdur olmasına karşın devlet Imelda'nın haklarını defalarca ihlal etti' ifadelerini kullanarak Cortez'in büyük bir travma yaşamasına rağmen psikolojik destek göremediğini belirtti.

Üvey babası hastaneye gelerek Cortez'i tehdit etti.

Üvey babası hastaneye gelerek Cortez'i tehdit etti.

Tedavi gördüğü sırada üvey babasının hastaneye gitmesiyle Cortez'e tecavüzden herhangi birine bahsetmemesini aksi halde kendisini, annesini ve kardeşlerini öldüreceğini söylemesini duyan hastane çalışanları polise durumu bildirdi. 

Yerel basının verdiği bilgilere göre, polis ekipleri, ilk başta Cortez'in kürtajdan ceza almamak için 'tecavüz' iddiasını ortaya attığını düşündüklerini fakat daha sonra yapılan DNA testinde bebeğin babasının üvey babası olduğunu öğrendiklerini açıkladı.

Dava kararının bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Dava kararının bir hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Yapılan bazı açıklamalara göre, ülkede düşük yapan bazı kadınların kürtaj şüphesiyle gözaltına alındıkları belirtilirken bu kadınların çoğunun ise yoksul ailelerden geldikleri ifade ediliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
696
186
118
38
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
shiroshinju

Bu kanunları ortaya hangi beyinsiz atıyor böyle.Dili ırkı farketmeksizin her ülkenin adalet anlayışı aynı ya.Biri mazlumun,düşenin tarafında değil.Kimse teca... Devamını Gör

tipikbiri

12 yaşından 20 yaşına kadar tecavüze maruz kalmış, evim dediği yerde rahat edememiş ve o sapıkla diyaloğa devam etmek zorunda kalmış olan çocuk, büyümüş de(!... Devamını Gör

Karelahana

vay amk bi insanin cikip geldigi yere bu derece ihanet icinde olmasi. bu dunyada herkes anasindan kopup beslendi bre insanlar. kadin demek ne demektir aklini... Devamını Gör