Görüş Bildir
Haberler
Beatles Hakkında Çok da Bilinmeyen Bilgiler

Beatles Hakkında Çok da Bilinmeyen Bilgiler

barış dorak
22.11.2014 - 12:54 Son Güncelleme: 22.11.2014 - 17:24

Beatles Hakkında Çok da Bilinmeyen Bilgiler

The Beatles, 1960 yılında Liverpool’da kurulmuş İngilizlerin hası, efsane gruptur.

Üyeleri; John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr idi…

Benim de hastası olduğum grup ile ilgili bazı bilgiler;

Kaynak: http://www.semakavaslar.com/2013/11/2...

Grubun ismi birçok kez değişmiş: Beatals, The Silver Beats, The Silver Beetles, The Silver Beatles ve sonunda Beatles!!!

Hamburg’daki bir konserde Lennon ve basçı Stuart Sutcliffe izleyicilerine “Naziler” diye bağırmışlar.

1964′te Beatles, kapanış saatinden sonra ünlü Harrods mağazasında alışveriş yapma imkânı tanınan tek grup imiş. O dönemde bu imtiyaz Kraliçe’de bile yokmuş!

Plak şirketi Parlophone‘un yetkilileri, Beatles’ın çıkış parçası Love Me Do‘yu ilk duyduklarında hiç beğenmemiş.

Bir girişimci Beatles’ın Kansas’ta kaldığı otelin yastıklarını çalmış, 160 bin parçaya bölerek, tanesini 1 dolardan satmış, otel de geri kalmayarak Beatles’ın kullandığı nevresimleri parçalara bölerek satmış!

Yesterday parçasına cover yapan gruplar o kadar fazla ki! Bazıları: Count Basie, Joan Baez, Leann Rimes, Boyz II Men, Cilla Black, Band of The Irish Guards, Placido Domingo, Wet Wet Wet, The Walker Brothers, Arthur Millard.

Lennon 1969′da İskoçya’da yaptığı bir kaza sonucu haşatı çıkan arabasını bir sanat eseri olarak Tittenhurst Park‘taki malikânesinin bahçesine koymuş.

Lennon ve McCartney 28 Mart 1974′te Los Angeles’ta bir jam session sırasında son kez aynı sahneyi paylaşmış. O gece onlara Stevie Wonder, Harry Nilsson ve bolca kokain eşlik etmiş!

Grup dağıldıktan sonra McCartney ve Lennon iki şarkı konusunda kavga etmişler. McCartney “In My Life”ı ben yazdım diyorken, Lennon ise “Eleanor Rigby”yi kendinin yazdığını iddia ediyormuş.

2008′de Billboard dergisi Beatles”ı tüm zamanların en çok satan grubu seçti. Madonna, Elton John, hatta Elvis Presley onların da gerisinde kaldı.

Beatles Rock Band adlı bilgisayar oyunu Haziran 2009′da piyasaya çıktı. McCartney bu konuyla ilgili “Bir gün android olacağımızı hangimiz tahmin edebilirdik ki?” demiş.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lxx

Adamların yattığı yastığı çarşafı satma olayı bana İbrahim Tatlıses'in parmak izinin satıldığı dönemi hatırlattı.