Görüş Bildir
Haberler
BBP Lideri Destici: 'Kanal, Köprü Bekleyebilir Ama Vatandaş Bekleyemez'

BBP Lideri Destici: 'Kanal, Köprü Bekleyebilir Ama Vatandaş Bekleyemez'

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin lideri Mustafa Destici,  “Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar hem de akıbetleri çok kötü olur” dedi. Destici ayrıca 'Kanal, köprü, yol birkaç sene bekleyebilir ama vatandaş bekleyemez' mesajıyla Kanal İstanbul projesinin ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhur İttifakı ortağı BBP’nin lideri Mustafa Destici Destici, partisinin Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Ülke kaynaklarının 'çarçur edilmemesi gerektiğini' söyleyen Destici, “Bu ülkenin kaynakları doğru bir şekilde kullanıldığında, çarçur edilmediğinde, yolsuzluğa ve adam kayırmacılığına çarçur edilmediğinde herkese yeter. Ama ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla iç edilirse, burada kazananlar parayı yurt dışına çıkarırsa, hem de helal kazanç değil, gayri meşru kazançlarını yurt dışına çıkarırlarsa millet ekonomik sıkıntı çeker” dedİ.

Kaddafi örneği

Arap Baharı’nda devrilen liderlerden örnekler veren Destici, “Kaddafi’nin 250 milyar doları olduğunu söylediler. Sonra ne oldu, o paranın 1 kuruşunu yiyemedi. Kendi sonu ne oldu, çok kötü bir şekilde oldu. Aynı şey bu şekilde ülkesini soyan devlet başkanları için de geçerli. Onun için herkese diyorum ki bu devlet size zaten itibar veriyor. Onun için şeytana uymayın. Memleket parasını dışarı çıkaranlar hem bunu kullanamazlar hem de akıbetleri çok kötü olur. Onun için gelin hep birlikte kazanalım, çalışalım” diye konuştu.

"Sosyal politikalara ağırlık verilmeli"

"Sosyal politikalara ağırlık verilmeli"

Acil olmayan alt ve üst yapı yatırımlarının, 2023 sonuna bırakılması ve imkanların üretim alanında değerlendirilmesi gerektiğini belirten Destici, şunları kaydetti:

'Kanal, köprü, yol birkaç sene bekleyebilir ama vatandaş bekleyemez. Onun için devlet, hükümet elinde, hazinesinde ne kadar imkan varsa bunu öncelikli olarak, bu dönemde zorluk çeken esnafımız başta olmak üzere, emeklimize, işçimize kısa çalışma ödeneğinde hayatını devam ettirmek zorunda kalan vatandaşımıza vermelidir. Yani sosyal politikalara ağırlık vermelidir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
42
6
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Ve bir fare daha gemiyi terk ediyor.

İronici

Fetöcü vatan hayini destici denen bu adam ülkemizin kalkınmasını istemiyor!!!

Barney

dayı biraz doğru diyosun da yanlış yerde duruyosun. şu anda en önemli konu pandemideki sorunlar. işsizlik, esnafın tamamının borca batması. üretim olmadıktan... Devamını Gör