Görüş Bildir
Haberler
Bayrampaşa'da Büyük Yangın: 7 Saat Sonra Söndürüldü

Bayrampaşa'da Büyük Yangın: 7 Saat Sonra Söndürüldü

Batuhan
22.11.2016 - 11:11

Bayrampaşa'da ayakkabı tabanı imalathanesinde yangın çıktı. Yangında binada mahsur kalan bir grup işçi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın 7 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangının kontrol altına alındığını belirterek, 'Söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu ağır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alınan bilgiye göre, Bayrampaşa Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi'ndeki atölyede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İş yerinde çalışanlar itfaiyeye haber verirken, kısa sürede büyüyen alevler 3 katlı binayı sardı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, yangının olduğu bölgeye şerit çekerek çevre güvenliğini alırken, itfaiye görevlileri de kauçuk ve plastik ham maddesi bulunan imalathanedeki yangını söndürmek için köpükle müdahalede bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yangın nedeniyle binanın çatısına çıkan yaklaşık 10 işçi, merdivenli itfaiye aracıyla kurtarıldı. Dumandan etkilenen bazı işçilere, olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti.

İlk belirlemelere göre, yangının imalathanenin zemin katında çıktığı, kauçuk ve plastik ham maddelerin kısa sürede alev almasıyla üst katlara sıçradığı bildirildi.

Bu arada, yangın nedeniyle Mustafa Itri İlkokulu ile yanındaki aynı ismi taşıyan ortaokulda, tedbir amacıyla eğitime bir gün ara verildi.

"Yaralılardan birinin durumu ağır"

"Yaralılardan birinin durumu ağır"

İstanbul Valisi Şahin, yangının kontrol altına alındığını belirterek, 'Söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var.' dedi.

İş yerinde plastik aksam bulunduğu için yangının söndürülmesinin kolay olmadığını aktaran Şahin, 'Yangın şu anda kontrol altında. Etrafa dağılmaması için tüm tedbirleri aldı arkadaşlar ama söndürme ve soğutma çalışmaları bir müddet daha devam edecek. Hastaneye intikal eden 12 yangından etkilenen vatandaşımız var. Birinin durumu acil müdahale gerektiriyor, diğerleri hafif durumda.' ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, kaymakamlığın valilik ile görüşerek 1 okulun eğitime öğleden sonra ara verilmesine karar verdiğini, çocukların etkilenmemesi için bunun tedbir amaçlı olduğunu, yangının okula intikal etmediğini ve yarın okulda eğitime devam edileceğini söyledi.

Şahin, yangının çıkış nedeninin soğutma çalışmasının ardından yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkacağını belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Her yer kara duman oldu bize çok yakın :O