Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'deki Seçimleri Örnek Veren Davutoğlu, Muhalefeti İstifaya Çağırdı

İngiltere'deki Seçimleri Örnek Veren Davutoğlu, Muhalefeti İstifaya Çağırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu Adıyaman'daki mitinginde İngiltere'de seçimi kaybeden muhalefet liderlerinin istifa ettiğini hatırlatarak, 7 Haziran'daki genel seçimde kaybeden liderleri siyaseti bırakmaya çağırdı.

Adıyaman'da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

'Buradan, Adıyaman'dan muhalefet liderlerine bir çağrıda bulunuyorum, çağrım şu; İngiltere'de dün bir seçim oldu ve iktidar partisi büyük bir çoğunlukla, hükumeti kurma şansı elde edecek şekilde Cameron kazandı. Diğer muhalefet liderlerinin hepsi istifa etti. Buradan Demirtaş'a, Kılıçdaroğlu'na, Bahçeli'ye çağrıda bulunuyorum; eğer seçimi kaybedersek ki kaybetmemiz mümkün değil Allah'ın izniyle, ertesi gün bırakacağım, peki siz bırakmaya hazır mısınız koltuklarınızı? Bırakmazlar çünkü onlar o koltuklardan nemalanıyorlar. Bizim için koltuk her an terk edilecek bir dünyalık makamıdır.'

'İkisi de Diyanet'e karşı çıkıyor'

Muhalefetteki partilerden CHP ve HDP için aynı zihniyetin çocukları diyen Başbakan Davutoğlu iki partinin de Diyanet'e karşı olduğunu savundu.

'Bakın CHP ve HDP aynı zihniyetin ikiz çocukları, aynı zihniyetin iki yansıması, aynı tarihten kopuşun adları. İkisi de Diyanet'e karşı çıkıyor. Birisi vaktinde bu semalarda ezanın aslını silmiş ve 'Türkçe ezan' diyerek onlarca yıl tevhidin sembolü olan 'Allahü Ekber' sesini semalardan silmeye kalkmıştır. Tek parti CHP'si.'

Üç Lider İstifa Etmişti

Üç Lider İstifa Etmişti

İngiltere'de geçtiğimiz gün yapılan seçimlerde Muhafazakar Parti tek başına iktidar olurken, sonuçların netleşmeye başlamasından birkaç saat sonra, ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband, Başbakan Yardımcısı ve Liberaller'in lideri Nick Clegg ve UKIP lideri Nigel Farage görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.

Ajanslar ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0