Görüş Bildir
Haberler
Başbakan'dan Talimat: 'Cinsel İstismar' Önergesini Muhalefetle Görüşün

etiket Başbakan'dan Talimat: 'Cinsel İstismar' Önergesini Muhalefetle Görüşün

Batuhan
18.11.2016 - 16:10 Son Güncelleme: 19.11.2016 - 00:49

Başbakan Yıldırım, tartışılan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili, 'Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışma. Maalesef CHP ucuz istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Bu tecavüze af değil' dedi. Akşam saatlerinde Yıldırım, AK Parti Grubuna, önergeyle ilgili olarak muhalefet partileriyle görüşülmesi talimatı verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, çok tartışılan 'istismar' düzenlemesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Başbakan Yıldırım düzenlemenin, 'çocuk yaşta evlendirilip çocuk sahibi olanlarla' ilgili olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirmiştir"

"Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirmiştir"

'Bu tamamen maalesef gerçekdışı bir iftiradır. Olay şudur: Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler bilmiyorlar yasaları. Çocukları oluyor. Baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim döneminde hem CHP hem MHP hem de AK Parti’nin önüne gelen en önemli sorun ve herkes bu sorunu çözmek için söz verdi. Bu düzenlemeyi maalesef CHP ucuz bir istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi; 2007 yılında 8 yıl, 2014’te 16 yıl tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi. Ama bu cezalar tecavüzle ilgili bir konu değil.

"Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti giderilecek"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bundan sonra bu şekilde evlenmeler olursa müsamaha edilmeyecek. Ama geçmişte yaşı tutmayanların, bu yasalardan haberdar olmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, çocuklar perişan, baba hapiste. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Onun dışındakiler her zaman yaptığı gibi CHP’nin saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret.'

Muhalefetle görüşme talimatı

Muhalefetle görüşme talimatı

Başbakan Yıldırım, akşam saatlerinde Meclis Genel Kurulunda görüşülen cinsel istismar suçlarına ilişkin önergeyle ilgili AK Parti Grubuna, muhalefet partileriyle görüşülmesi talimatı verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1317
1019
97
47
33
23
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ankhe

Çok pardon ama cidden bu milletle t....k geçmek için bu hükümet var. İnce ince, sakince Türk Milleti'ni delirtmek için uğraşmıyorlarsa suratıma tükürün.

Antevorte

Katılıyorum!

İşçi

Bu iktidarın çok net en iyi yaptığı şey. "Gündem değiştirme".! Suriye'de son durum ne? Doların yükselişi, batan ekonomi ne durumda? Diploma nerede? vs. vs. h... Devamını Gör

Alkolik İmam

"Hanım koş, bunlar gene mağdur"