Görüş Bildir
Haberler
Banksy'nin Son Çalışması 'Irkçılık' Suçlamasıyla Duvardan Kazındı

Banksy'nin Son Çalışması 'Irkçılık' Suçlamasıyla Duvardan Kazındı

Ulaş
03.10.2014 - 00:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin göçmenlerle ilgili daha geçen hafta yaptığı bir çalışma, ırkçılık suçlamasıyla memleketi İngiltere’de bir duvardan kazındı.

Söz konusu çalışmada göçmen karşıtı hissiyatı ele alan Banksy, ellerinde ‘Göçmenleri burada hoş karşılamıyoruz’, ‘ Afrika’ya dönün ‘ ve ‘ Bizim kurtlarımızdan uzak durun ‘ yazılı pankartlar taşıyan beş güvercini, daha ‘ egzotik ‘ görünümlü bir başka güvercine bakarken resmetmişti.

‘Banksy olduğunu bilmiyorduk’

Ancak Essex kentinin Clacton-on-Sea mahallesinin belediyesi, bir kayıkhanenin duvarında yer alan çalışmanın ‘ ırkçı ‘ ve ‘ rahatsız edici ‘ olduğu yönündeki bir şikayet nedeniyle çalışmayı kaldırdı. Belediyeden daha sonra yapılan açıklamada, eserin sahibinin kim olduğunu sonradan öğrendikleri belirtildi.

Banksy çalışmalarına değer biçilmesine karşı olsa da, duvardan kazınan işin yaklaşık 400 bin sterlin değerinde olduğu belirtiliyor.

Söz konusu olayın yaşandığı Clacton-on-Sea mahallesi ara seçimlere hazırlanırken, ırkçılığın arttığı bölgede aşırı sağcı Ukip’in Muhafazakar Parti’yi yenilgiye uğratması bekleniyor.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/efsanevi-soka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0