Görüş Bildir
Haberler
TV
Banker Bilo Konusu Nedir? Banker Bilo Oyuncuları Kimlerdir? Banker Bilo Filmi Nerede Çekildi?

Banker Bilo Konusu Nedir? Banker Bilo Oyuncuları Kimlerdir? Banker Bilo Filmi Nerede Çekildi?

Ömer ÖNDER
18.04.2022 - 12:20

Başrollerinde Şener Şen ve İlyas Salman'ın yer aldığı ve yeşilçam Türk sinemasının en sevilen filmlerinden birisi de Banker Bilo'dur. 1980 yılında çekilen komedi türündeki Banker Bilo filminin senaryosunu Yavuz Turgul ve Sadık Şendil tarafından yazılmış, yönetmenliği ise Ertem Eğilmez tarafından yapılmıştır. Peki Banker Bilo filminin konusu nedir? Banker Bilo oyuncuları kimlerdir, film nerede çekilmiştir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapımcı ve yönetmenliği Ertem Eğilmez tarafından yapılan Banker Bilo filmi yeşilçam klasiklerinden birisidir. Başrollerinde İlyas Salman, Meral Zeren, Şener Şen, Ahu Tuğba ve Münir Özkul gibi başarılı isimlerin bulunduğu Banker Bilo fimini Şener Şen ve İlyas Salman'ın en bilinen filmlerindendir. Fİlm Almanya'ya çalışmak için yola çıkan Bilo ve arkadaşlarının başlarından geçen olayları konu almaktadır. Peki Banker Bilo filmi konusu nedir?

Banker Bilo Filmi Konusu Nedir?

Banker Bilo Filmi Konusu Nedir?

Bilo ve arkadaşları Almanya'ya giderek çalışmak istemektedir. Bilo'nun köylüsü olan Maho, Bilo ve arkadaşlarını Almanya'ya götürmek vaadiyle paraları alır, ancak Almanya değil İstanbul'a getirir. Uzun bir yolculuk ardından İstanbul'a gelen Bilo ve arkadaşları kendilerinin Almanya'ya geldiğini sanmaktadır ama İstanbul'a geldiklerini ve kandırıldıklarını anlamaları uzun sürmez. İstanbul'da arkadaşları ile birbirini kaybeden Bilo saf ve namuslu bir insan olmasından dolayı sürekli kandırılır ve sürekli olarak kaybeden taraf olur. İstanbul'da geçirdiği bir sürenin ardından yolları Maho ile kesişen Bilo, Maho'dan hesap sormak ister ancak Maho yine Bilo'yu kandırır. En sonunda Maho'nun insanları kandırarak elde ettiği tüm mal varlığına Maho'yu kandırarak el koyan Bilo zengin olmuştur.

Banker Bilo Oyuncuları Kimlerdir?

Banker Bilo Oyuncuları Kimlerdir?

İlyas Salman - Bilo

Meral Zeren - Zeyno (ses. Jeyan Mahfi Tözüm)

Ahu Tuğba - Necla (ses. Nevin Akkaya)

Şener Şen - Maho

Münir Özkul - Haso

Ali Şen - Tefeci Ali (ses. Agah Hün)

Nizam Ergüden - İbo

Nermin Özses - Haco (ses. Güler Ökten)

Orhan Aydınbaş - Belediye Başkanı

Tevfik Şen - Polis (ses. Erhan Yazıcıoğlu)

Banker Bilo Nerede Çekilmiştir?

Banker Bilo Nerede Çekilmiştir?

1980 yılında çekilen Banker Bilo İstanbul'un Levent semtinde çekilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın