Görüş Bildir
Haberler
Balkanlar’da Mutlaka Görmen Gereken 10 Lokasyon

etiket Balkanlar’da Mutlaka Görmen Gereken 10 Lokasyon

Hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapılar ile insanları büyülemeyi başaran Balkanlar tatil için muazzam bir tercih. Ruhunuzu dinlendirirken aynı zamanda bilgiler edineceğiniz Balkan turlarında mutlaka görmeniz gereken yerler var...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Bosna-Hersek

1. Bosna-Hersek

Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Bosna-Hersek denildiğinde akla ilk olarak Saraybosna gelir. Tarihi çarşıları, dar sokakları ve çeşmeleri ile ünlü olan bu yerde zamanda geriye gitmiş gibi hissedersiniz. Buradan Mostar, Jajce, Travnik’e gider doğal güzelliğin sizi büyülemesine izin verir, ardından Neum sahilinde bir güzel deniz keyfi yaparsınız. Tüm bu saydıklarımın yanı sıra sağlık turizmi açısından ünlü olan yeri Tuzla, bir yazara ilham vermiş Visegrad’da bulunan köprü var.

2. Arnavutluk

2. Arnavutluk

Bu güzel Balkan ülkesinde gezebileceğiniz bir sürü yer var. Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntıların bulunduğu Butrint Antik Kenti’ni gezerek zamanda yolculuk yapabilirsiniz. Gjirokaster’de bulunan tarihi müzede bir süre daha zaman yolculuğu yaparsınız ve daha sonrasında şehrin manzarasını izlersiniz. Listenizde Kruja, Vlora ve Himara da olmalı!

3. Bulgaristan

3. Bulgaristan

Tabii ki görülmesi gereken yerlerden biri Sofya! Alexander Nevsky Katedrali’nin mimari yapısını sizi büyüleyecek, Vitosha dağında uzun uzun yürümek isteyeceksiniz. Sonra Plovdive’e geçip antik tiyatroyu görebilir ve arkeoloji müzesi ile bilgilenebilirsiniz. Daha bitmedi! Veliko Tarnovo, Rila Manastırı, Kazanlak ve Sozopol... Gezip görmeniz gereken bir sürü yer var.

4. Karadağ

4. Karadağ

Sahil kasabaları ile bilinen bu Balkan ülkesinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Dar sokakları ve tarihi yapılarıyla ünlü Kotor’a uğrayıp kiliseleri ve plajları ile bilinen Budva’ya geçebilirsiniz. Ruhunun iyice dinlenmesi için tatlı mı tatlı yapıları ile ünlü Perast’a gitmeyi unutmayın. Ayrıca kültürel yapısını anlayabilmeniz için Cetinje’ye bakın!

5. Kuzey Makedonya

5. Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya’ya tatile gittiyseniz es geçmemeniz gereken çok önemli yerler var. Mesela Üsküp... Taş köprüsü, kalesi ve eski çarşıları ile sizi büyüler. Ohrid’e gidip göl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Daha sonra restoranların bulunduğu Şirok sokağına giderek lezzetli yemeklerle karnınızı doyurabilirsiniz. Stobi Antik Kenti, Mavrova Milli Parkı ve Strumica mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Hırvatistan

6. Hırvatistan

Yine doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile sizi sizden alacak bir Balkan ülkesi... Dubrovnik şehrinin etrafını saran surlar, Split’te bulunana Roma İmparatoru tarafından inşa edilmiş saray sizi tarihsel açıdan doyuracak. Daha sonra Hvar Adasına geçerek eğlenceli ve canlı bir geve hayatı ile karşılaşacaksınız. Plajlarında kendinizi kaybederek tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Bu arada Zagreb’e gitmeyi ihmal etmeyin. Muhteşem kafelerde lezzetli tatlılar ve içecekler tadabilirsiniz!

7. Romanya

7. Romanya

Sighişoara’ya giderek Orta Çağ atmosferi içerisinde vakit geçirebilirsiniz. Meşhur vampir Dracula’nın doğduğu evi yakından görebilirsiniz. Daha kırsal bir yer istiyorsanız Sibiu’yu ziyaret edin. Açık hava müzesi ile kırsal yaşamı gözler önüne seriyor. Hayır, gotik havadan çıkmak istemiyorum derseniz yolunuzu Braşov’a ayarlayın! Dracula’nın şatosu buradadır. Mistik hikayeler ve etkileyici mimarisi ile sizi etkisi altına alacak.

8. Sırbistan

8. Sırbistan

Canlı şehir yaşamının yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleri ile sizi etkileyecek bir diğer Balkan şehri Sırbistan! Belgrad’da bulunan Kalemegdan Kalesi ve St. Sava Katedrali yapılarıyla sizi başka bir dünyaya götürecek. Novi Sad’a uğrarsanız Dunavska Caddesine gitmeyi ihmal etmeyin, en ünlü alışveriş yeridir... Bir de Sremski Karlovci’de şarap yolu var, tatmadan geri dönmeyin derim.

9. Slovenya

9. Slovenya

Bir diğer şarap yolu bulunan Balkan ülkesi! Maribor şarap yolunda tadı damağınızda kalacak şarapları deneyebilirsiniz. Logar vadisine giderek muhteşem manzaraların etkisine girebilir, Skocjan Mağaralarında yeraltı dünyasında turlayabilirsiniz. Daha bitmedi! Piran sayesinde tarihte yoluculuk yaparsınız ve balıkçı kasabası olduğu için karnınızı doyurabilirsiniz.

10. Yunanistan

10. Yunanistan

Son olarak Yunanistan... Yeşilin ve mavinin harmonisi karşısında kendinizden geçeceğiniz o yer! İlk olarak Selanik’e gidebilir ve Atatürk’ün doğduğu yerin nasıl bir yer olduğunu görebilirsiniz. Sonra sıra adalarda! Santorini Adasındaki beyaza boyalı evler ruhunuzu dinlendirir, Rhodes Adasında antik kenti dolaşarak tarihi inceleyebilir, Korfu Adasında renkli binalar arasında kaybolabilir ve Mikonos Adasında eğlence hayatına dalabilirsiniz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
4
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Çok güzel.