Görüş Bildir
Haberler
Bakımlı Ve Güzel Eller İçin Öneriler

Bakımlı Ve Güzel Eller İçin Öneriler

Melda Köksal
02.06.2014 - 11:06 Son Güncelleme: 02.06.2014 - 13:14

Yıllar geçtikçe nasıl cildimizin dokusu elastikiyetini kaybedip yaşlanıyorsa, bu yaşlanmadan ellerimiz de bol miktarda nasibini alıyor. Bu nedenden el bakımı için özel bir hassasiyet ile çeşitli el bakımları uygulamak gerekir.

El sabunu seçimi Kullandığımız pekçok sabun elimizi kurutmaya meyilldir. Bilhassa antibakteriyel sıvı sabunlar ve kremsiz katı sabunlar, içerdikleri kimyasallar sebebi ile cildi kurutur. Bu kurumayı ellerimizde yaşamamak için, içeriğinde antibakteriyel görevi gören çay ağacı yağı ya da okaliptüs bulunan sabunları tercih edebilirsiniz.

Aşırı sıcak/soğuk sudan uzak durun Sıcak su, cildinizin kurumasına neden olurken soğuk su kızarıklıklara ve cilt üzerinde tahrişe sebep olur. Bu nedenle cildinizde olduğu gibi ellerinizi de temizlerken ılık su kullanmaya özen gösterin.

Güneşten koruyun Güneşin zararlı ışınlarına karşı ellerinizi de korumayı ihmal etmeyin. Cilt tipinize uyumlu minimum 30 SPF’lik bir güneş kremi kullanmak, ellerinizi yaşlanmaktan koruduğu gibi nemlkendirerek bakımını da sağlar.

Tırnak etlerini nemlendirin Manikür yaptırdıktan sonraki günlerde de mutlaka kuruyan tırnak etlerinizi nemlendirin. rem nemlendiriciler yerine daha etkili bir formül arıyorsanız, doğal cilt bakım yağlarından faydalanabilirsiniz.

Peelingi unutmayın Ellerinizin daha canlı ve bakımlı görünmesini istiyorsanız, haftada en az 1 kere el peelingi uygulayın. Ölü derilerin ellerinizden atılmasını sağlayacak olan bu işlem, cildinize anında tazelik katacak.

haber kaynağı: 724saglik.org/güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın