Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Sanatçıları Fuat Oktay'ın Oğlunun Düğününde Görevlendirildi İddiası

Bakanlık Sanatçıları Fuat Oktay'ın Oğlunun Düğününde Görevlendirildi İddiası

Emre Ordu
10.09.2022 - 10:49 Son Güncelleme: 10.09.2022 - 11:27

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sanatçıların, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay’ın nikah töreni için görevlendirildiği iddia edildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meclis gündemine taşındı

Meclis gündemine taşındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın oğlu Mustafa Emin Oktay’ın nikah töreninde karşılama müziği çalan müzisyenlerin, devlet sanatçısı olduğu iddia edildi. 

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, CHP Milletvekili Murat Emir, skandal iddiayı TBMM gündemine taşıdı. Emir, iddianın doğru olup olmadığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

"Şahsi işler için kullanılamaz"

"Şahsi işler için kullanılamaz"

İddiaların bir an önce yanıtlanması gerektiğini vurgulayan Emir’in sorduğu sorulardan bazıları, “Fuat Oktay’ın oğlunun nikahında çalan sanatçılar hangi kriterlere göre seçilmiştir? Bu sanatçılara emeklerinin karşılığı olarak herhangi bir ücret ödenmiş midir? Düğünde çalan sanatçılar talimat ile mi yoksa gönüllülük esasına göre mi gelmişlerdir?” oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının, devlet erkanının şahsi işlerinde kullanılamayacağını kaydeden Emir, “Böylesine keyfi ve tüm bürokrasi kurallarını hiçe sayan uygulamaya kimlerin de izin verdiği araştırılmalı ve ortaya çıkartılmalıdır” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
105
33
17
4
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Msbaykar

Bu skandal değil ki. Skandal olması için yapılan tüm düğün harcamasını kendi cebinden ödemesi olur du