Görüş Bildir
Haberler
İthal Çöpler Yeniden Gündemde: Bakan 'Yok' Dedi, CHP'li Vekil Yerinde Gösterdi

İthal Çöpler Yeniden Gündemde: Bakan 'Yok' Dedi, CHP'li Vekil Yerinde Gösterdi

Bloomberg kanalında yayımlanan görüntülerin ardından Bakan Kurum ve bakanlık 'ithal çöp' iddialarını yalanlamıştı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, atılan çöplerin görüntülerini paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'nin başkenti Londra'dan Türkiye'ye gönderilen çöpler yeniden tartışma konusu oldu.

Bloomberg'deki 'Bir poşetin 3200 kilometrelik yolculuğu, geri dönüşümle ilgili karmaşık gerçeği ortaya koyuyor' başlıklı yazıda, İngiltere'den bir gazetecinin Londra'daki çöplerin nereye gittiğini takip etmek için üç çöp poşetine GPS cihazı koymasının ardından poşetlerden birinin Londra'da kaldığı diğer ikisinin ise Adana'ya geldiği aktarılmıştı.

👇

Bakan Kurum: Görüntüler yeni değil

Bakan Kurum: Görüntüler yeni değil

Haberin Türkiye'de geniş yankı uyandırması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, söz konusu haberleri yalanlayarak, 'Bu tür iddialar daha önce de gündeme getirilmişti. Tehlikeli atıkların yakıldığı iddia edilen 11 noktadan toprak numuneleri aldık, analizlerde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturacak hiçbir parametre tespit edilmedi. Görüntülere ilişkin de incemeler yapılmış, görüntülerin yeni olmadığı anlaşılmış, o alanda herhangi bir tehlikeli atığa sahada rastlanmamıştır. Haber ve haberin içeriğinde yer alan tüm bilgiler tamamen asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır' demişti.

CHP'li Bulut plastik atıkları görüntüledi 📹

"Türkiye'de poşetler paralı ama Avrupa'dan plastik çöp satın alıyoruz"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
13
8
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cicikuşbabacık82

Avrupa’nın çöplüğü Avrupa’nın göç kampı olduk yemin ederim Ukrayna’da yarın savaş bitsin ülke Türkiye’den daha çabuk toparlanır

khaan srnnn

Hani çöpün yanında geçerken nefesini tutarsin tiksinirsin ya Avrupa için çöplüğüz bizde

Halil Değerli

Dünyanın lağım çukuru olduk... .... Gelen geçen ağzımıza s.....yor..... .... 😠🤪😡