Görüş Bildir
Haberler
Kabine Teâmül Gereği İstifa Etti

Kabine Teâmül Gereği İstifa Etti

Ulaş
09.06.2015 - 18:49 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 11:38
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk görüşmesini yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını  teâmül gereği kabul etti.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde bazı üst düzey parti yöneticileri ve bakanlarla ayrı ayrı görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabul, saat 17.40'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul etti.

Milletvekili listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından netleştirilip, yeni bir görevlendirme yapana kadar hükümet görevine devam edecek. YSK'nın 10 - 12 gün içerisinde listeleri kesinleştirmesi bekleniyor.

Davutoğlu iştişare sürecini başlattı

Seçimden oyları yüzde 40.8'e, milletvekili sayısı da 258'e düşerek çıkan AK Parti, seçimde birinci parti olmasına karşın tek başına iktidar olma şansını kaybetti. Tabloda ilk seçenek koalisyon olarak görülüyor. 

Davutoğlu Pazartesi günü hem seçim sonuçlarını, hem de koalisyon ve erken seçim konusunda partisindeki görüşleri derlemeye başladı. İlk olarak Bakanlar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Davutoğlu yaklaşık 7 saatlik bir toplantı yaptı. Genel Başkan Davutoğlu, YSK sonuçlarını netleştirene kadar bu görüşmeleri sürdürecek. Çarşamba günü partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleriyle bir araya gelecek. 

Daha sonra görüşmelerini, il başkanları, üç dönemlikler olarak adlandırılan eski milletvekilleri ve yeni milletvekilleri ile sürdürecek. Davutoğlu'nun bire bir görüşmeler yapacağı belirtildi. Bu arada partinin seçim sonuçlarını değerlendirmek ve oy kaybının nedenlerini anlamak için bazı anketler de yaptıracağı öğrenildi. 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0