Görüş Bildir
Haberler
Bakan Ziya Selçuk'tan EBA Açıklaması: 'Siber Saldırı Zannettik, Meğer Bizim Öğrencilermiş'

Bakan Ziya Selçuk'tan EBA Açıklaması: 'Siber Saldırı Zannettik, Meğer Bizim Öğrencilermiş'

Batuhan
05.11.2020 - 09:17

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde EBA’nın çökme nedenini açıkladı. Selçuk, “İki uluslararası siber saldırı var, bunun dışında bütün öğrencilerin hemen dönemin başında aniden sisteme girmesi ‘bir siber saldırı var’ düşüncesi oluşturmuş ve bizim telekom hizmetleriyle ilgili bir sınırlama getirilmiş yani ‘bir saldırı var’, hâlbuki bizim çocuklar bunlar. Yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar. Sonra, bu anlaşıldığında derhâl açıldı ilgili ‘server’ ve alt yapılar normale döndü” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Selçuk, bakanlığının 2021 yılı bütçesinin kabul edildiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Selçuk, özetle şunları söyledi:

"Saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar"

"Saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar"

'Tüm köy okullarının açılabilmesi için şu anda fırsat var ve binlerce okul da şu anda açılıyor. Yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayısı yetersiz olduğu için açılamayan okulların tamamının açılması, salgından sonra da açık olarak kalabilmesinin mevzuat altyapısı tamamlandı.

‘EBA çöktü’ meselesi... EBA’nın dört saatliğine “login” süresi iki saniyeden otuz saniyeye çıktı, dört saat bu sürdü ve buna ‘çöktü’ denildi. Bu dört saat içerisinde neden yavaşladığıyla ilgili yaptığımız çalışmalar şunu gösteriyor: İki uluslararası siber saldırı var, bunun dışında bütün öğrencilerin hemen dönemin başında aniden sisteme girmesi ‘Bir siber saldırı var’ düşüncesi oluşturmuş ve bizim telekom hizmetleriyle ilgili bir sınırlama getirilmiş. Hâlbuki bizim çocuklar bunlar, yani saldırı falan yok, onlar derse girmeye çalışıyorlar. Bu anlaşıldığında derhâl açıldı ilgili ‘server’ ve alt yapılar normale döndü.'

2021'de de atama yapacağız

2021'de de atama yapacağız

İki senedir her sene 40 bin atama yapıyoruz zaten. Buradaki beklenti 40 bin az, 60 bin olsun; elbette 60 bin olsun, 80 bin olsun, 100 bin olsun. Biz bütçe imkânları içerisinde olabilecek atamayı - ‘2021 bütçesinde atama görülmüyor’ ifadesi de oldu- tabii ki yapacağız. Sayısının yüksekliği konusunda gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini de inşallah olduğunda paylaşmış oluruz sizlerle.

(Kurmançi, Zazaki dersleriyle ilgili sorular üzerine) 5. sınıfta 8 bin 353, 6. sınıfta 5 bin 996 7. sınıfta 4 bin küsur 8’de 2 bin 169 toplamda 20 bin 634 öğrenci bu dersi seçmiş ve Zazaca’da da benzer rakamlar var.

Biz, Maarif Vakfı’nın dışında hiçbir vakfa 1 kuruş para vermiyoruz. Maarif Vakfı’na 2021’de 486 milyon lira ödenek aktarılması planlanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
26
11
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pickle Rick

He tamam o zaman. Sistemimiz tırt yani. Mesele yok o zaman.

sensizsinema

MEB'in teknolojiyle imtihanı :D

bbwear

O durumdayız yani